Za štiri osebe potrebujete
dvoje piščančjih prsi
polovica mesnate paprike
2 žlici olja
košček masla ali margarine
10 dag sira
1,5 dcl belega vina
listič bazilike
belo moko
sol, poper
Piščančja prsa vzdolžno razpolovite, tako da dobite štiri kose. Meso posolite, popoprajte, pomokajte in pecite na maslu ali margarini v posodi, ki jo boste kasneje lahko dali v pečico. Papriko, ki ste ji odstranili seme, zrežite na vzdolžne lističe in jo popražite na olju. Med praženjem dodajte listič bazilike, solite in popoprajte. Ko meso dobi barvo, prilijte vino, posodo pokrijte in čez čas na meso stresite pripravljeno papriko ter na rezine razrezani sir. Pekač pokrijte in položite v vročo pečico na 220 stopinj za pet do deset minut. Tako pripravljena piščančja prsa zložite na ogret servirni krožnik in ponudite.
Zraven te jedi lahko ponudite belo vino, na primer pinot ali malvazijo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV