Potrebujemo:
- 20 dag polente
- 30 dag šampinjonov
- manjšo čebulo
- 20 dag sira, ki se dobro topi
- 6 dag masla
- 4 dl mleka
- polovico lončka kisle smetane
- 3 jajca
- sol
- poper
- peteršilj
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Popražimo jo na maslu in ko zlato porumeni, dodamo očiščene in narezane šampinjone. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in peteršiljem ter dušimo na manjšem ognju, da sok izpari.
Zavremo mleko in v njem skuhamo polento. Počakamo, da se polenta ohladi in dodamo pol decilitra sladke smetane, stepena jajca, šampinjone in sir, ki ga narežemo na kocke ali naribamo.
Steklen pekač namažemo z maslom in po želji posujemo z naribanim sirom ter peteršiljem. Vanj vlijemo pripravljeno polento in pečemo pri 180 stopinjah 30 minut.
Dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV