Zadovoljna.si
Polenta

Njam...

Polenta z gobami in sirom

Ž.B.
19. 10. 2010 17.22
0

Okusno jesensko kosilo s polento, gobami in sirom za celo družino. Uživajte v harmoniji okusov!

Polenta
Polenta FOTO: iStockphoto


Potrebujemo:

- 20 dag polente
- 30 dag šampinjonov
- manjšo čebulo
- 20 dag sira, ki se dobro topi
- 6 dag masla
- 4 dl mleka
- polovico lončka kisle smetane
- 3 jajca
- sol
- poper
- peteršilj



Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Popražimo jo na maslu in ko zlato porumeni, dodamo očiščene in narezane šampinjone. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in peteršiljem ter dušimo na manjšem ognju, da sok izpari.

 

Zavremo mleko in v njem skuhamo polento. Počakamo, da se polenta ohladi in dodamo pol decilitra sladke smetane, stepena jajca, šampinjone in sir, ki ga narežemo na kocke ali naribamo.
 

Steklen pekač namažemo z maslom in po želji posujemo z naribanim sirom ter peteršiljem. Vanj vlijemo pripravljeno polento in pečemo pri 180 stopinjah 30 minut.

Dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658