Za 4 osebe potrebujete:
16 svežih sardin
kruhovo sredico
kruhove drobtine
1 kozarec mleka
2 jajci
1 čebula
2 stroka česna
peteršilj
sol
poper
oljčno olje
Priprava:
Sardine očistite, odstranite glavo in luske, vendar pazite, da ostaneta oba dela ribe skupaj. Kruhovo sredico namočite v mleku. Nato pripravite mešanico narezanega peteršilja, česna, čebule in vse skupaj v posodi zmešajte z namočeno kruhovo sredico, jajci in pol žlice soli in nekaj popra. V pekač postavite 8 sardin, jih odprite ter jih obložite z zmesjo. Nanje nato položite ostalih osem prav tako odprtih sardin. Potresite jih s kruhovimi drobtinami in prelijte s kančkom oljčnega olja. Položite v vročo pečico za 5 do 10 minut.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV