Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Poštarjevi špageti

Z. T.
30. 03. 2010 17.00
0

Imate radi artičoke? Tokrat jih lahko uporabite kot sestavino za omako. Artičoke imajo blagodejni učinek na želodec, žolč in jetra, poleg tega zbujajo tek.

Sestavine za štiri osebe:

350 g špagetov
4 artičoke
400 g svežih paradižnikov
2 stroka česna
sveža bazilika
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
sol in poper

Priprava:

Očistite artičoke tako, da odstranite najbolj trde zunanje liste in notranji puh. Liste nato narezite na majhne koščke in jih kuhajte v večji ponvi v oljčnem olju. Kuhajte, dokler listi ne razpadejo. Dodajte olupljene paradižnike, ki jih pred tem razrežite na majhne koščke. Paradižnik v ponvi potlačite z vilico. Vse skupaj pomešajte, dodajte zmečkana stroka česna (ki jih lahko pozneje odstranite) in nekaj listov bazilike. Kuhajte še nekaj minut, posolite in poporajte po okusu. Z omako nato polijte špagete, ki ste jih skuhali 'al dente'.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646