Sestavine za štiri osebe:
350 g špagetov
4 artičoke
400 g svežih paradižnikov
2 stroka česna
sveža bazilika
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
sol in poper
Priprava:
Očistite artičoke tako, da odstranite najbolj trde zunanje liste in notranji puh. Liste nato narezite na majhne koščke in jih kuhajte v večji ponvi v oljčnem olju. Kuhajte, dokler listi ne razpadejo. Dodajte olupljene paradižnike, ki jih pred tem razrežite na majhne koščke. Paradižnik v ponvi potlačite z vilico. Vse skupaj pomešajte, dodajte zmečkana stroka česna (ki jih lahko pozneje odstranite) in nekaj listov bazilike. Kuhajte še nekaj minut, posolite in poporajte po okusu. Z omako nato polijte špagete, ki ste jih skuhali 'al dente'.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV