Potrebujemo:
- 250 ml kokosovega mleka
- 3 banane
-100 g datljev
- 1 ščepec vanilije v prahu
- 1 žlička limoninega soka
- 1 ščepec soli
- 70 ml kokosovega olja
- kokosova krema
- 100 ml kokosovega mleka
- 20 ml agavinega slada
- 1 ščepec vanilije v prahu
- 1 ščepec soli
- 30 ml kokosovega olja
- 250 g kokosovih kosmičev
- 130 g datljev
- 1 ščepec vanilije v prahu
- 1 ščepec soli
- 1 banana
Priprava:
Datlje izkoščičimo in narežemo na koščke. Banane olupimo in narežemo na kolesca. V multipraktik stresemo sestavine za podlago: kokosove kosmiče, datlje, ščepec vanilije v prahu in ščepec soli ter vse skupaj zmeljemo. Pripravljeno maso nadevamo v tortni model, enakomerno razporedimo in potlačimo. Po vrhu razporedimo kolesca ene banane in podlago shranimo v hladilnik. Nato pripravimo bananino kremo. Banane, kokosovo mleko, datlje in začimbe zmešamo v multipraktiku pri najvišji hitrosti v gladko in homogeno maso. Dodamo še kokosovo olje in mešamo, dokler ne nastane krema. Kremo zlijemo v tortni model na podlago iz kokosovih kosmičev in rezin banan. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za dobro uro, da se krema strdi. Naredimo še kokosovo kremo: vse sestavine zmešamo v multipraktiku pri najvišji hitrosti, da dobimo gladko kremo, ki jo nalijemo v tortni model preko bananine kreme. Postavimo v zamrzovalnik za pol ure. Na koncu pito okrasimo s stepeno rastlinsko smetano in rezinami banane.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV