Sestavine za štiri osebe:
1,5 čajne žličke oljčnega olja
500 g purana, narezanega na trakove
1 čebula, narezana
2 skodelici vode
1 pločevinka pelatov
pol pločevinke rdečega fižola (zmečkanega)
1 žlica mletega česna
2 žlici čilija v prahu
polovica čajne žličke posušene paprike
polovica čajne žličke origana
polovica čajne žličke pekoče paprike
polovica čajne žličke kumine
polovica čajne žličke soli
polovica čajne žličke mletega črnega popra
Priprava
Za pripravo te jedi boste potrebovali 15 minut, za kuhanje pa 45 minut, tako da boste v eni uri imeli na mizi pravo poslastico.
Na srednjem ognju segrejte olje v široki kozici. Položite purana v kozico in kuhajte, dokler ne enakomerno porjavi. Vmešajte še narezano čebulo in kuhajte, dokler se ne zmehča. V kozico dolijte vodo, vmešajte še paradižnik, fižol in česen. Dodajte še začimbe in pustite, da vse skupaj zavre. Zmanjšajte ogenj, pokrijte posodo in vse skupaj naj se počasi kuha pol ure.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV