Sestavine:
300 g riža
140 g sladkorja
1,5 l mleka
4 jajca
1 vanili sladkor
130 g rozin
rum za okus
Priprava:
V posodo nalijemo mleko in ga najprej zavremo, nato pa vanj vsujemo riž. S kuhanjem nadaljujemo toliko časa, dokler bela zrnca niso skoraj kuhana. V drugo posod damo jajca, vaniljev in beli sladkor ter vse skupaj dobro pregnetemo. Dodamo še rozine in rum ter vnovič pomešamo. Kuhan riž prelijemo v posodo, vanj vsujemo pripravljeno maso, rahlo premešamo in vse skupaj položimo v pečico. Vsebino pečemo dobrih 40 minut na srednji temperaturi, pred tem pa je proporočljivo, da pečico segrejete.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV