Sestavine za 4 osebe:
400 g kostanjev
1 žlica masla
polovica čebule
1 vejica rožmarina
1 lonček smetane
50 ml juhe
250 g klobase
50 g parmezana
500 g riža
Priprava:
Kostanj najprej skuhajte. Še vročega olupite ter ga zmečkajte, da nastane pire. Deset kostanje prihranite. V ponvi segrejte olje, v njem popražite čebulo in nekaj masla. Ko čebula zarumeni, dodajte na koščke narezano klobaso in vejico rožmarina. Čez nekaj časa dodajte kostanjev pire in smetano. Začinite s soljo in poprom. Po petih minutah dodajte riž ter vse skupaj prelijte z jušno osnovo, ki jo dodajajte med kuhanjem, če riž postane preveč suh. Ko je riž kuhan, mu primešajte kostanje, ki ste jih prihranili ter nadrobili na koščke.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV