Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Rižota s kozicami in šparglji

Z. T.
22. 03. 2010 19.11
0

Lahko je izvrstna predjed, če se odločite za obilno kosilo, ali pa barvita glavna jed za tiste, ki si želite nenavadnih okusov.

Sestavine za štiri osebe:

4 žlice ekstra deviškega olivnega olja
1 jušna kocka
sol
1 čebula
125 ml belega vina
50 g masla
400 g riža
500 g kozic (gamberi)
500 g špargljev
100 g parmezana
100 g mešanih gob

Priprava:

V mlačni vodi namočite gobe. Repke svežih kozic olupite in jih popražite na olivnem olju za nekaj minut. Očistite šparglje ter jih v vreli vodi kuhajte eno minuto. Nasekljajte čebulo ter jo popražite v večji posodi, dodajte riž, popražite ga, prilijte belo vino in pustite, da izhlapi. Med kuhanjem dodajte vodo, v kateri ste prej namočili gobe, repke kozic in narezane šparglje. Tik pred koncem dodajte še na majhne koščke narezane gobe. Rižu dodajte še maslo in parmezan ter čim prej postrezite.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604