Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Rižota z limono

Z. T.
07. 02. 2010 16.50
0

Jed za tiste, ki ne vztrajajo pri tradicionalnih okusih. Zakaj ne bi za spremembo preizkusili nov in svež recept?

Za štiri osebe bodo zadostovale sledeče sestavine:

polovica majhne nasekljane čebule

4 žlice oljčnega olja

450 g riža arborio

125 ml (pol skodelice) belega suhega vina

750 ml goveje jušne osnove

naribano lupuna in sok ene velike limone

sol in sveže mleti beli poper, po okusu

1 žlico nasekljanega peteršilja

Priprava vam bo vzela 10 minut, kuhanje pa 25

V kozici na srednjem do majhnem ognju od 3 do 4 minute pražite čebulo, da se zmehča. Povišajte temperaturo in dodajte riž. 2 minuti mešajte, prilijte vino, in ko ga riž vpije, začnite prilivati juho po pol skodelice. Po približno 10 minutah dodajte limonino lupino. Dodajte juho in mešajte, dokler riž ni kuhan, približno 15–18 minut. Začinite še s soljo in poprom, primešajte sok limone in peteršilj.

Dober tek!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561