Za štiri osebe bodo zadostovale sledeče sestavine:
polovica majhne nasekljane čebule
4 žlice oljčnega olja
450 g riža arborio
125 ml (pol skodelice) belega suhega vina
750 ml goveje jušne osnove
naribano lupuna in sok ene velike limone
sol in sveže mleti beli poper, po okusu
1 žlico nasekljanega peteršilja
Priprava vam bo vzela 10 minut, kuhanje pa 25
V kozici na srednjem do majhnem ognju od 3 do 4 minute pražite čebulo, da se zmehča. Povišajte temperaturo in dodajte riž. 2 minuti mešajte, prilijte vino, in ko ga riž vpije, začnite prilivati juho po pol skodelice. Po približno 10 minutah dodajte limonino lupino. Dodajte juho in mešajte, dokler riž ni kuhan, približno 15–18 minut. Začinite še s soljo in poprom, primešajte sok limone in peteršilj.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV