Sestavine za 4 osebe:
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
polovica jušne kocke
česen
125 ml belega vina
60 g masla
peteršilj
400 g školjk z lupino
60 ml vinjaka
320 g riža
žafranika
250 g paradižnikov
300 g rakcev
Priprava:
V večji kozici na dokaj močnem ognju raztopite maslo in nanj stresite riž, dodajte belo vino in pustite, da izhlapi. Polovico jušne kocke raztopite v pol litra vroče vode. Riž posipajte z žafraniko ter ga prelijte s skodelico jušne osnove, nato jušno osnovo dodajajte, dokler riž ni kuhan. Medtem vzemite ponev ter na olju popražite strok česna, nato pa dodajte školjke in že očiščene rakce. Ko se bodo školjke odprle, preljite z vinjakom ter dodajte na kocke narezani paradižnik. Kuhajte še kakšnih 5 minut, nato pa zmešajte skupaj omako in riž. Ne pozabite na sveži peteršilj in morda še kakšno kapljico oljčnega olja.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV