Potrebujemo:
2 jajci
8 dag sladkorja
8 dag drobno narezanih pistacij
8 dag moke
sol
rum
Namaz:
2 jajci
15 dag sladkorja
2 žlički gustina
2,5 dcl sladke smetane
15 dag bele čokolade
10 dag masla
Testo
Rumenjake stepemo s sladkorjem, vmešamo moko, pistacije in sneg. V pekač vlijte testo za biskvit in ga enakomerno razmažite po papirju. Pecite 10–12 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija. Spečeni biskvit položite na vlažno krpo in odstranite papir. Previdno zvijte biskvit skupaj s krpo in pustite stati uro na hladnem mestu.
Krema:
Na pari skuhajte jajca, ki ste jih zmešali s sladkorjem. V posebni skledici skuhajte sladko smetano, gustin in pistacije, da se zgosti, ter nato zmešajte s prej pripravljeno jajčno zmesjo. Vmešajte nastrgano belo čokolado. V ohlajeno kremo primešajte stepeno maslo.
Previdno odvijte biskvit, poškropite z razvodenjenim rumom ter namažite z večjim delom kreme. Zvijte biskvit in ga od zunaj premažite s preostalo kremo. Vse skupaj potresite s pistacijami in primerno ohladite.
Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV