Sestavine:
300 g jagod
200g skute
80 g bele moke
4 jajca
5 velikih žlic sladkorja
cimet
limonin sok
Priprava:
Rumenjake ločimo od beljaka in iz njega stepemo sneg. Vanj vmešamo polovico moke in sladkor, drugo polovico moke pa zmešamo z limoninim sokom in cimetom ter dodamo k beljaku. Maso premešamo in jo položimo na pekač, ki smo ga pred tem obdali s peki papirjem. Testo pečemo dobrih petnajst minut pri temperaturi 200° C. Pečeno testo zvijemo skupaj s papirjem in počakamo, da se ohladi.
Medtem pripravimo nadev za rulado iz svežih jagod, skute in rumenjakov, ki jih stepemo s sladkorjem, ter dodamo cimet. Ohlajeno testo razvijemo, odstranimo papir in biskvit namažemo s sadnim nadevom. Vse skupaj zavijemo in jagodna rulada je pripravljena za na mizo.
Njam...
Rulada z jagodami
Tržnica je polna sezonskega sadja, ki ga lahko odlično uporabimo v kuhinji.
UI
Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV