Sestavine:
1 glava zelja (kislega)
Nadev:
100 g pečene slanine
½ kg mešanega mletega mesa
50 g riža
2 stroka česna
2 veliki čebuli
1 žlica olja
1 pekoč feferon
1 jajce
peteršilj
sol, poper
Omaka:
1/4 l vode
2 žlici moke
2 žlici maščobe
1 žlica sladke paprike
1 jušna kocka
Priprava:
Najprej iz zeljne glave odstranimo 20 velikih listov, katerim izrežemo debele žile. Na drobno sesekljamo čebulo, česen, slanino in peteršilj ter vse skupaj dobro prepražimo. Ko se ohladi dodamo riž, jajce in mleto meso. Zmes lepo zgnetemo, začinimo s soljo in poprom ter oblikujemo kupčke, ki jih damo na zeljne liste. Nadevane liste zvijemo do polovice, jih z ene strani zapognemo in do konca zavijemo. Nezapognjeno stran lista zapognemo navznoter, tako da dobimo majhne rulade. Te položimo v velik lonec, ki smo ga obložili s tremi zeljnimi listi, ostale liste pa položimo na vrh in vse skupaj pokrijemo z vodo. Sarme kuhamo slabi dve uri na zmernem ognju, medtem pa pripravimo omako.
Na segreti maščobi popražimo moko, nato pa dodamo rdečo papriko in vse skupaj zalijemo z vodo. Za okus dodamo še jušno kocko in zavremo. Omako dodamo k sarmam in jed kuhamo še nadaljnje tri minute.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV