Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Sirova harmonija

Ž.B.
12. 02. 2010 19.03
0

Užitek pečenega piščančjega mesa v nebeško kremasti omaki, ki v ustih ustvarja popolno harmonijo okusov.

Potrebujemo:

- 4 srednje velike zrezke
- kislo smetano
- sir (topljiv)
- baziliko
- sol
- poper
- mleko

Zrezke sploščimo s kuhinjskim kladivom in v njih narahlo zarežemo kratke črte. Osolimo, popopramo in začinimo jih po okusu, medtem pa v ponvi segrejemo majhno količino olja. Meso na hitro popečemo in vzamemo iz ponve. Ogenj zmanjšamo in v ponev stresemo lonček kisle smetane, ki mora med mešanjem zavreti. Omaki dodamo nariban ali na drobne kocke narezan sir, ki se hitro topi. Če omaka ob mešanju postane pregosta, ji dodamo malo mleka. Vse skupaj začinimo z baziliko, soljo in ostalimi začimbami. V omako položimo zrezke in jih pet minut grejemo na zmernem ognju. Zareze na mesu bodo vpile omako in meso bo postalo sočno ter mehko. Serviramo ga na krožnik, zraven pa ponudimo pire krompir, kruhove cmoke ali riž.

Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561