Sestavine za 4 osebe:
50 g ovčjega sira
peteršilj
160 ml tekoče smetane
bazilika
80 g gorgonzole
400 g špagetov
črni poper
60 g parmezana
Priprava:
V slano vrelo vodo damo kuhat špagete. Umijemo šop peteršilja in nekaj listov bazilike. Baziliko in peteršilj na drobno sesekljamo. V veliko ponev damo gorgonzolo in ovčji sir, oba sira morata biti narezana na majhne koščke, ter nariban parmezan in smetano. Vsi siri naj se dobro stopijo na majhnem ognju, približno 8 minut. Ves čas mešamo, nato dodamo peteršilj in baziliko. Odcedimo 'al dente' skuhane špagete in jih stresemo v ponev z omako. Dobro premešamo in še vroče postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV