Zadovoljna.si
Spomladanski zelenjavni krožnik

Njam...

Spomladanski malancani

Ž.B.
08. 04. 2010 18.34
0

Lahka spomladanska jed, ki ji bodo z veseljem zaupali tudi vegetarijanci.

Spomladanski zelenjavni krožnik
Spomladanski zelenjavni krožnikFOTO: iStockphoto

Potrebujemo:

1 malancan
2 paradižnika
česen
olivno olje
sveža bazilika, peteršilj, timijan, origano, rožmarin
sir (nariban ementaler ali mocarela)
sol

Malancan operemo in vzdolžno narežemo na rezine ter jih osolimo. Paradižnik narežemo na kolute. Z olivnim oljem naoljimo ponev ali žar. Nanj položimo rezine malancana in jih na hitro popečemo, nato dodamo še paradižnik. Potresemo s strtim česnom, sesekljano baziliko, peteršiljem in timijanom, origanom ter rožmarinom. Pečemo, dokler melancani ne porjavijo in paradižnik ne začne oddajati soka. Posujemo z naribanim sirom in pečemo, dokler se sir ne stopi. Serviramo toplo.

Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646