Zadovoljna.si
Spomladanski zavitki

Njam...

Spomladanski zavitki

Z. B.
02. 09. 2010 18.27
0

Zavitki z zelenjavo ali mesom bodo odlična rešitev za jesenske večere kot prigrizek ali dodatek k jedem. Okusite skrivnost kitajske kuhinje tudi na svojem krožniku.

Spomladanski zavitki
Spomladanski zavitkiFOTO: iStockphoto

Potrebujemo:

Testo

- 300 g pšenične moke
- jajce
- žlica sezamovega olja
- sol
- skodelica vode

Nadev

- šopek mladih čebulic
- 200 g sojinih kalčkov
- 100 g bambusovih vršičkov
- 3 žlice sojine omake
- 2 žlici sezamovega olja
- polovica žličke soli
- žlička sladkorja
- polovica žličke kumine
- ščepec janeža


Vse sestavine za testo zmešamo, ga razvaljamo in narežemo na pravokotnike. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo na palčke narezano zelenjavo. Dodamo začimbe in sojino omako. Odstavimo z ognja in počakamo, da se nadev nekoliko ohladi. Razdelimo ga po pravokotnikih in zvijemo. Zvitke pečemo v ponvi z nekaj kapljicami olja ali v pečici do zlato-rumene barve na 200 stopinjah Celzija.

Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646