Sestavine:
Govedina - ledje 4 kosi
3 žlice sončničnega olja
1 kos čebule
Poper
4 žlice sladke smetane
100g gorgonzole
Priprava:
Vsak kos govejega mesa, ki naj bo težak približno 200 g in debel okoli 3 cm, operemo, osušimo ni popopramo. V ponvi segrejemo olje ter meso popečemo na vsaki strani dobre tri minute. Položimo jih v tako imenovani 'jena' pekač in jih pokrijemo s folijo. Nato sesekljamo čebulo, ki jo prepražimo v isti ponvi, le da vanjo dolijemo še malo olja.
Po občutku dodamo poper in sol.
V manjši posodi segrejemo sladko smetano in vanjo stresemo gorgonzolo, ki smo jo predhodno narezali. Zmes mešamo toliko časa, da se plesnivi sir ne stopi.
Na koncu zrezke prelijemo s sirovo omako in potresemo s prepraženo čebulo ter postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV