Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Telečji zrezki s pikantno omako

Z. T.
08. 02. 2010 14.15
0

V zmrzovalniku imate telečje zrezke, a ne veste, kako bi jih pripravili. Ponujamo vam pikanten recept za mrzle zimske dneve.

Za štiri osebe potrebujete:

500 g majhnih, tanko odrezanih zrezkov od križa
150 g večnamenske moke
4 žlice oljčnega olja
sol in sveže mleti poper
2 stroka nasekljanega česna
1 žlica narezanih kaper
2 žlici nasekljanega peteršilja
4–6 paradižnikov, olupljenih in nasekljanih
1 žlička posušenega origana

Priprava:

Z mesa odstranite vso maščobo. Zrezke rahlo potolcite, povaljajte po moki, odvečno otresite. Zrezke na obeh straneh popecite v vročem olju, da lepo zarumenijo. Začinite s soljo in poprom. Paradižnik, česen, kapre, peteršilj in origano v skledi dobro premešajte. Z žlico nanesite omako na zrezke in kuhajte 10–12 minut. Ponudite vroče.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646