Za štiri osebe potrebujete:
500 g majhnih, tanko odrezanih zrezkov od križa
150 g večnamenske moke
4 žlice oljčnega olja
sol in sveže mleti poper
2 stroka nasekljanega česna
1 žlica narezanih kaper
2 žlici nasekljanega peteršilja
4–6 paradižnikov, olupljenih in nasekljanih
1 žlička posušenega origana
Priprava:
Z mesa odstranite vso maščobo. Zrezke rahlo potolcite, povaljajte po moki, odvečno otresite. Zrezke na obeh straneh popecite v vročem olju, da lepo zarumenijo. Začinite s soljo in poprom. Paradižnik, česen, kapre, peteršilj in origano v skledi dobro premešajte. Z žlico nanesite omako na zrezke in kuhajte 10–12 minut. Ponudite vroče.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV