Sestavine:
1 zavitek tortilj (8 kosov)
2 piščančja fileja
1 čebula
1 rdeča paprika
2 korenja
1 bučka ali sveža kumara
2 paradižnika
1/2 pločevinke koruze
1 jedilna žlica kisle smetane
1 jedilna žlica čili omake
2 jedilni žlici načo salse
1/2 jedilne žlice paradižnikovega koncentrata
sol
poper
mleta rdeča paprika
olivno olje
Priprava:
V ponvi segrejemo približno eno jedilno žlico olivnega olja, nato dodamo na majhne koščke narezan piščančji file in ga popražimo, dokler ne izgubi rožnate barve. Zatem dodamo nasekljano čebulo in še malo popražimo. Ko čebula porumeni, dodamo na trakce narezano rdečo papriko, bučko ali kumaro in korenje. Nato po želji posolimo in podlijemo ter dušimo, dokler se zelenjava ne omehča. Dodamo olupljen in narezan paradižnik ter koruzo. Dušimo, dokler se paradižnik popolnoma ne zmehča. Nato dodamo poper, paradižnikov koncentrat in mleto papriko. Dobro premešamo in dodamo še načo salso, čili omako ter kislo smetano. Še enkrat premešamo in pustimo, da se duši, dokler se nadev ne zgosti.
V ponev za palačinke kanemo nekaj kapljic olivnega olja in popečemo tortilje. Tortilje nadevamo dokler so še vroče.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV