Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Vroča govedina

Z. T.
19. 02. 2010 17.05
0

Jed, ki si jo lahko omislite le takrat, ko imate dovolj časa za pripravo. Ko se vam mudi, se raje odločite za kaj drugega. Brez dolgotrajnega kuhanja vam goveje meso ne bo teknilo.

Sestavine:

2 žlici masti, najbolje da je to maslo
1 velika čebula, nasekljana
1,5 kg govejega mesa, narezanega na kocke
3 srednje veliki stroki česna, na drobno nasekljani
četrtina skodelice pekočih feferonov
četrtina skodelice nepekočih feferonov
1 žlica kumine
3 skodelice vode
sol
začimbe po okusu

Priprava:

V večji kozici segrejte maslo, dodajte čebulo in jo pražite, dokler se ne zmehča. Odstranite z ognja. Dodajte kocke govedine, česen, pekoče in nepekoče feferone ter kumino. Pazite, da ne bo nobenih grudic. Vmešajte še vodo in sol ter posodo postavite na ogenj. Naj vse skupaj zavre, nato zmanjšajte ogenj ter v nepokriti posodi počasi kuhajte do tri ure. Občasno pomešajte, dokler meso ni dovolj mehko in okusi lepo premešani. Če je treba, dodajte vodo. Po okusu solite in dodajte začimbe.

Dober tek!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604