„Pred in po večerji. Medtem ko večino časa vidite le fotografijo na levi, pa sem kadar grešim videti tako kot na desni. Zelo hitro se napihnem pa čeprav jem zelo zdravo. Raven trebuh hitro postane kot v četrtem mesecu nosečnosti po samo enem slabem obroku. To sem objavila, ker sem vam želela pokazati, da se napihnjenost zgodi in da se vam ni treba zaradi tega jeziti nase. S tem se bori več ljudi, kot se zavedate,“ je pod objavljeno fotografijo zapisala Anna, ki svetuje, da se proti napihnjenosti borite z zdravo prehrano, veliko vode in seveda rednim gibanjem.
Napihnjenost zna biti hud problem, sploh če je na vidiku strasten večer, v katerem bo veliko gole kože in bi bile rade videti naravnost popolno. Da vas nadležni trebuh ne bo spravljal v slabo voljo, je dobro vedeti, katera živila je 'varno' uživati pred srečanjem oziroma posebno priložnostjo, da boste lahko samozavestno zablestele v vsej svoji lepoti.
Šparglji
Šparglji so bogati s kalcijem in magnezijem, sestavinama, ki pomagata telesu, da dobro prebavi vso zaužito hrano. Prav tako veljajo za naravni diuretik, kar pomeni, da pomagajo iz telesa odvajati odvečno tekočino in so zato idealna hrana pred vročim zmenkom.
Kumarična voda
Morda se sliši rahlo protislovno, a dehidriranost lahko povzroči napihnjenost, ker se zrak nakopiči v debelem črevesju in tako blokira prebavni trakt. Če se vam kaj takega zgodi pred pomembnih dogodkom, na katerem res ne bi rade imele 'štrlečega' trebuha, pijte veliko vode, ki jo oddajajo naribane kumare, saj bo ta hitro ponovno vzpostavila ravnovesje v telesu.
Česen
Če ne želite biti napihnjene, iz prehrane izločite sol, ki je pomemben vzrok napenjanja, hrano pa začinite s sesekljanim svežim česnom. Ta bo vašim jetrom pomagal filtrirati strupe, telo pa bo lahko hitro in enostavno predelalo vse zaužite maščobe.
Neslana skuta
Neslano skuto namažite na toast iz polnozrnate moke in že imate pripravljen odličen zajtrk, ki vas ne bo napihnil. Ta vrsta skute je namreč enostavno prebavljiva, vlaknine v polnozrnatem kruhu pa bodo pomagala normalizirati prebavo.
Mastna riba
Določene vrste rib, kot sta denimo losos in tuna sta bogat vir zdravju prijaznih in koristnih omega 3 maščobnih kislin, ki so znane po tem, da spodbujajo prebavo, to pa pomeni, da hrana hitreje zapusti želodec in vas ne bo napihnila.
Grenivka
Hitreje kot boste jedli, več kisika boste vnesli v telo in bolj boste napihnjeni. Na srečo obstaja sadna poslastica po imenu grenivka, ki je zaradi grenkega okusa ne boste mogli na hitro 'zmetati vase', zato boste jedli počasi in vnesli manj kisika, posledično pa ne boste čutili napihnjenosti.
KOMENTARJI (13)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV