Zadovoljna.si
Srce za Anito

Novice

V spomin Aniti: naj zlata srca preplavijo Slovenijo!

Ni.Š.
16. 07. 2024 15.35
1

"Odšla je. Velika med Velikimi. Borka do zadnjega diha. Ženska, ki je spremenila in spreminjala svet. In ga še bo - izza mavrice." S temi besedami so se v društvu Humanitarček poslovili od velike humanitarke Anite Ogulin in pozvali k prav posebni akciji.

Odjeknila je žalostna novica, da je v 73. letu starosti svoj boj z zahrbtno boleznijo izgubila Anita Ogulin. Humanitarka, ki je veljala za sinonim nesebičnosti in dobrodelnosti. Ženska in borka, ki je svoje življenje posvetila pomoči drugim, ki so se znašli v stiski in na tisoče otrokom omogočila lepšo prihodnost. Za svoje humanitarno delo je prejela številna priznanja in odlikovanja, letos tudi državno odlikovanje zlati red za zasluge.

Anita Ogulin je letos prejela državno odlikovanje zlati red za zasluge.
Anita Ogulin je letos prejela državno odlikovanje zlati red za zasluge.FOTO: Urad predsednice Republike Slovenije

V številnih odzivih na žalostno novico večina izpostavlja prav njeno dobrodelnost in njena prizadevanja za družine v stiski. Bila je glas najšibkejših v družbi. V zelo ganljivem zapisu so se od nje poslovili Humiji iz društva Humanitarček

Anita Ogulin: 'Vse več nas čuti potrebo, da pomagamo'
Preberi še
Anita Ogulin: 'Vse več nas čuti potrebo, da pomagamo'

"Odšla je. Velika med Velikimi. Borka do zadnjega diha. Ženska, ki je spremenila in spreminjala svet. In ga še bo - izza mavrice. Ni skrivnost, da je bila bolna. Ni skrivnost, da smo si bili blizu," so zapisali na svojem Facebook profilu in dodali, da sta si bili s Humi 'mamo' Ninno Kozorog kot mati in hči. "V zadnjih mesecih je Ninna tako začela barvati zlata srca na kamne in jih puščati na mestih, ki jih bosta še obiskali, ko bo Anita premagala raka. Zadnje tedne na krajih, ki jih je Anita tako ali drugače spremenila. Njeno gesto zdaj povzemamo mi ... in vas pozivamo, da se ji pridružite."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vse pozivajo, da vzamejo kamen, nanj narišejo zlato srce in ga pustijo nekje. Lahko je to na kraju, na katerega vas veže spomin na njo. "Morda dvorišče poplavljene hiše, morda trgovina, kjer ste lahko kupili otroku šolske potrebščine zaradi projekta Botrstvo, morda na avtobusni postaji, iz katere ste šli kot otroci v kolonijo na morje z njo ... lahko pa jo preprosto odnesete na kraj, ki je vam ljub in bi želeli, da ga vidi ... v njem uživa ..." so še zapisali in pozvali: "Naj #anitinasrca preplavijo Slovenijo - tako kot jo je preplavljala Anita vedno znova in znova s svojimi dobrimi deli."

Anita Ogulin: 'Smo srečni ljudje, ker so z nami srečni otroci'
Preberi še
Anita Ogulin: 'Smo srečni ljudje, ker so z nami srečni otroci'

Slovenka leta 2023 Ana Petrič pa se je od Ogulinove poslovila z naslednjimi besedami: "V desetih letih sva marsikaj premaknili. Koliko sva se pogovarjali o stiskah starejših in uredili rešitve."  Dodala je, da je Ogulinova v vseh videla le dobro. "Zato si bila tako posebna, ker si vedno najprej naredila vse za druge. Ker si čutila, vedela, znala, vedno našla pravo besedo, ki je pomirila in dala upanje. Srčna in najboljša vzornica mnogim," je dodala.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 582