Da je gin v zadnjih letih osvojil staro in mlado, vemo vsi, pred leti pa je bil priljubljen tudi bezgov sirup, ki so ga kar doma pripravljale že naše babice. A to poletje se pripravite na eksplozijo okusov, saj družbena omrežja že osvaja bezgov gin!
Če smo lani uživali ob ginu z lubenico, pa letos v ospredje stopajo omamni bezgovi cvetovi! Dnevi, ki so pred nami, ne bodo skoparili s soncem, prav takšni dnevi pa so najboljši za nabiranje dišečih bezgovih cvetov. Da boste na naslednjem obisku kar najbolj presenetile in navdušile prijateljice, potrebujete zgolj osem večjih bezgovih cvetov, naribano lupino ene limone, žlico sladkorja v prahu in pol litra gina.
Z bezgovih cvetov najprej očistite možno umazanijo, bodite pozorne tudi na manjše žuželke, nato pa jih postavite v veliko stekleno posodo in vanjo dodajte limonino lupinico, sladkor v prahu in vse skupaj prelijte z ginom. Nato posodo zgolj pokrijete in pustite 24 ur, potem pa tekočino precedite čez kavni ali čajni filter, še bolje pa čez gazo. Dobljen napitek prelijte v svežo čisto steklenico, ob njem pa postrezite led in po želji dodajte še tonik.
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV