Bombardino je pijača, ki izvira iz Italije, natančneje iz severne Lombardije, toda danes je priljubljena po vsem svetu. Najpogosteje jo pijemo pozimi, predvsem v smučarskih središčih, saj si jo lahko privoščimo kot nagrado po napornem dnevu smučanja.
Po legendi je 'bombardino' ustvaril mladenič iz pristaniškega mesta Genova, ki se je odločil zapustiti morje in živeti v italijanskih Alpah. Čez nekaj časa je odprl smučarsko kočo v Lombardiji, nato pa so nekega dne k njemu prišli štirje smučarji, ki so bežali pred snežnim metežem in ga prosili za nekaj toplega, da bi se ogreli. Na hitro je zmešal mleko, viski in jajčno kremo ter sestavine skoraj zavrel. Eden od smučarjev je poskusil pijačo in zavpil: 'È una bomba!' (To je bomba). Sčasoma so mleko nadomestili s stepeno smetano, viski pa z brandyjem in njegov recept izpopolnili v kremast jajčni liker, prelit s stepeno smetano.
Kaj potrebujemo?Sestavine: - jajčni liker, - brandy, - sladkor, - sladka smetana po okusu, - čokolada v prahu (po okusu).
Celoten recept in postopek priprave si lahko preberete na spletni strani Okusno.je – Bombardino.
Zadovoljne e-novice
Vir: journal.hr
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV