Čokolada že od nekdaj velja za afrodiziak, ki ima tudi številne pozitivne učinke. Bolj je temna, bolje je. Znano je, da spodbuja nastanek serotonina (hormona dobrega razpoloženja). Možgani izločajo serotonin, kadar ste zaljubljeni, zato se medtem, ko se sladkate s čokolado, počutite precej romantično. December je čas razvajanja, ko si vzamemo več časa za druženje s tistimi, ki jih imamo radi.
Da bodo vajini decembrski večeri res čarobni, vam svetujemo, da svojega dragega presenetite z romantično večerjo, ob koncu pa mu ponudite še čokoladni desert. Če niste vešče pri pripravi sladic, imamo za vas recept za čokoladno vino.
Sestavine za dve osebi:
1,5 skodelice mleka
1 kozarec rdečega vina
1/3 skodelice temne čokolade
V posodi počasi segrevajte mleko in ves čas mešajte. Nato dodajte grobo sesekljano čokolado in med mešanjem segrevajte na srednji temperaturi, da se čokolada stopi. Odstavite in v vročo čokolado smešajte vino. Vročo čokolado nalijemo v skodelice, okrasimo jo s stepeno smetano, po kateri potrosimo malo naribane čokolade. Pripravljen napitek takoj postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV