Sestavine:
- 45 ml vodke
- 30 ml kavnega likerja
- 30 ml sveže pripravljene espresso kave (ohlajene)
- 10 ml sladkornega sirupa
- led
Postopek priprave:
Priprava espresso martinija je več kot le kombiniranje sestavin; gre za ples okusov in tekstur. Predstavljamo vam, kako mojstrsko pripraviti ta priljubljen koktejl.
Najprej ohladite kozarec za martini. To lahko storite tako, da ga za nekaj minut postavite v zamrzovalnik, preden začnete mešati. Napolnite šejker za koktajle z ledom, da bo pijača mrzla. Vlijte vodko, kavni liker, ohlajen espresso in sirup. Ta doda sladkobo, ki uravnoteži grenke note kave.
Šejker trdno držite in močno pretresite. S stresanjem koktajl ne le ohladite, temveč tudi ustvarite značilno peno, ki odlikuje espresso martini. Po dobrem pretresanju mešanico s pomočjo cedila prelijte v ohlajen kozarec za martini. Medtem ko je espresso martini očarljiv v svoji preprostosti, pa lahko eno kavno zrno ali posip kakava v prahu služi kot pika na i.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV