Zadovoljna.si
espresso martini

Novice

Pozabite na gin in tonik, to je hit pijača tega poletja

Zadovoljna.si
19. 08. 2023 12.01
0

V svetu koktajlov je le malo pijač, ki bi tako kot espresso martini utelešale bistvo razvajanja in prefinjenosti. Ta pijača si je s harmonično mešanico bogastva kave in žametne gladkosti zaslužila mesto na lestvici najbolj priljubljenih pijač tega poletja.

Sestavine:

- 45 ml vodke

- 30 ml kavnega likerja

- 30 ml sveže pripravljene espresso kave (ohlajene)

- 10 ml sladkornega sirupa

- led

Postopek priprave:

Priprava espresso martinija je več kot le kombiniranje sestavin; gre za ples okusov in tekstur. Predstavljamo vam, kako mojstrsko pripraviti ta priljubljen koktejl.

Najprej ohladite kozarec za martini. To lahko storite tako, da ga za nekaj minut postavite v zamrzovalnik, preden začnete mešati. Napolnite šejker za koktajle z ledom, da bo pijača mrzla. Vlijte vodko, kavni liker, ohlajen espresso in sirup. Ta doda sladkobo, ki uravnoteži grenke note kave.

Šejker trdno držite in močno pretresite. S stresanjem koktajl ne le ohladite, temveč tudi ustvarite značilno peno, ki odlikuje espresso martini. Po dobrem pretresanju mešanico s pomočjo cedila prelijte v ohlajen kozarec za martini. Medtem ko je espresso martini očarljiv v svoji preprostosti, pa lahko eno kavno zrno ali posip kakava v prahu služi kot pika na i.

espresso martini
espresso martiniFOTO: Adobe Stock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604