
Francesco Rivella, italijanski kemik, ki je svetu podaril enega izmed najbolj priljubljenih namazov, Nutello, je umrl na valentinovo v starosti 97 let. Njegova kariera se je začela leta 1952 v podjetju Ferrero, kjer je s svojim znanjem in strastjo do kemije soustvarjal ikonične izdelke. Že od samega začetka je bil del ekipe, ki je raziskovala surovine in ustvarjala nove okuse, s čimer je pomembno prispeval k uspehu podjetja.
Od Giandujot-a do Nutelle
Rivella je bil ključna figura pri razvoju Nutelle, ki je nastala iz prvotnega izdelka Giandujot - mešanice čokolade in lešnikov. Leta 1951 se je Giandujot preoblikoval v SuperCremo, kremni namaz, ki je bil predhodnik Nutelle. Po več kot desetletju izboljšav recepta se je leta 1964 rodila Nutella, kakršno poznamo danes.

Desna roka Michele Ferrera
Rivella je tesno sodeloval z Michele Ferrerom, sinom ustanovitelja podjetja Pietra Ferrera. Skupaj sta potovala po svetu, iskala navdih in izpopolnjevala recepte, da bi ustvarila najboljše sladice. Njihovo sodelovanje je bilo ključno za uspeh Ferrera in Nutelle.

Zapuščina inovacij in predanosti
Rivellov prispevek k podjetju Ferrero sega daleč onkraj Nutelle. S svojim znanjem in izkušnjami je pomembno vplival na razvoj številnih drugih izdelkov. Njegova predanost in strast do dela sta navdih mnogim.

Upokojitev in nove strasti
Po upokojitvi se je Rivella posvetil sadjarstvu in tradicionalnemu italijanskemu športu pallapugno. V Albi, kjer je živel po upokojitvi, je našel mir in se posvetil svojim hobijem.
Če ste tudi vi ljubitelji Nutelle, lahko na Okusno.je najdete številne recepte, ki vključujejo ta priljubljen namaz.

Zadovoljne e-novice
Vir: nypost.com, timesnownews.com
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV