Zadovoljna.si
Mineralna voda z limono

Novice

Pijača, ki je hit pomladi

Ma.K.
26. 04. 2023 07.14
0

V zadnjih letih kot družba dajemo vse večji pomen dobremu počutju, zato se trudimo vzpostaviti rutino, ki bo zagotavljala ravnovesje telesa in duha. Poleg gibanja, uravnotežene prehrane in izogibanja stresu pri tem izjemno pomembno vlogo igra tudi zadostna ter ustrezna hidracija, ki jo lahko še dodatno nadgradimo z uživanjem funkcionalnih pijač. Za kakšno vrsto napitkov sploh gre in čemu so namenjeni?

Pijače običajno delimo na gazirane in negazirane, alkoholne ter brezalkoholne, tople in hladne. V osnovni so vse namenjene hidraciji telesa, ki je nujno potrebna za normalno delovanje organizma, saj kar dve tretjini teže telesa odraslega človeka predstavlja voda, ki ima pomembno vlogo pri uravnavanju telesne temperature, prek krvi oskrbuje celice s hranili in kisikom, odplavlja odpadne snovi, je del prebavnih, sklepnih in drugih telesnih tekočin, varuje organe in vezivna tkiva.

Ker telo vseskozi izgublja vodo, skozi kožo z znojenjem, prek ledvic z urinom, prek pljuč z izdihanim zrakom in prek črevesja z iztrebki, je nujno, da jo tudi ves čas nadomeščamo. Glede na splošna priporočila bi morali popiti vsaj 2 litra vode dnevno, a vsak organizem je zgodba zase, zato je najbolje poslušati svoje telo, ki nam sporoča, ko je žejno. Ker pa sodoben način življenja od nas pogosto zahteva dodatne napore ter zbranost, so lahko odlično dopolnilo tudi funkcionalne pijače – napitki z določeno funkcijo. 

V kopici obveznosti je občasno treba dodatno podpreti organizem z osvežilno pijačo, ki je funkcionalna za um in telo.
V kopici obveznosti je občasno treba dodatno podpreti organizem z osvežilno pijačo, ki je funkcionalna za um in telo. FOTO: Shutterstock

Podpora optimalnemu delovanju organizma

Verjeli ali ne, skorajda vsi že leta redno uživamo vsaj eno osnovno obliko funkcionalne pijače: nekateri kavo, drugi čaj, tretji energijske pijače. Gre torej za napitke, ki podpirajo fizične in duševne procese v telesu, kar je glede na vse hitrejši tempo življenja izjemnega pomena. Funkcionalna pijača naše telo oskrbi s tekočino, obenem pa glede na vsebnost učinkovin lahko pripomore k preganjanju utrujenosti,  izčrpanosti in h krepitvi odpornosti. Predvsem pa predstavlja dodatno podporo organizmu pri premagovanju vsakodnevnih izzivov. 

Zaradi vse bolj intenzivnega življenjskega sloga je v zadnjih letih število funkcionalnih pijač močno naraslo. Zlasti obdobje pandemije Covid-19 je izrazito okrepilo pomen dobrega počutja ter željo po koristnih hranilih, s tem pa tudi po artiklih, ki podpirajo optimalno delovanje telesa in duha. Priča smo bili velikemu razmahu raznih prehranskih dopolnil, povečala se je tudi ponudba funkcionalnih napitkov, ki so popolna kombinacija osvežitve ter podpore organizmu. 

3 okusi za različne vrste razpoloženja in potreb

Prav ta misel je vodila razvojni oddelek podjetja Radenska, d. o. o. pri ustvarjanju linije FunctionAll. Gre za funkcionalne napitke na osnovi vsem dobro znane naravne mineralne vode iz Radenske, ki so ji dodani skrbno izbrani naravni izvlečki zelišč ter vitamini in minerali, ki podpirajo določene telesne in kognitivne funkcije. Izbirate lahko med 3 osvežilnimi proizvodi izvrstnih okusov, glede na svoje potrebe ali razpoloženje:

- Immunity – mešanica blago gazirane naravne mineralne vode, naravnega izvlečka ameriškega slamnika, vitaminov D in B12 ter cinka. Z okusom limete.

- Antistress – mešanica blago gazirane naravne mineralne vode, naravnega izvlečka melise ter vitaminov B3, B9 in B19. Z okusom bezga.

- Focus – mešanica blago gazirane naravne mineralne vode z izvlečkom naravnega kofeina iz kavnih zrn in vitamina B3. V 500 ml pijače je 70 mg kofeina, kar je podobna količina, kot jo zaužijete z 1 skodelico kave. Z okusom manga in pasijonke.

FunctionAll - funkcionalne vode iz Radenske
FunctionAll - funkcionalne vode iz RadenskeFOTO: Arhiv naročnika

Izdelki FunctionAll sovpadajo s sodobnim, zdravim življenjskim slogom in so torej prava izbira za tiste, ki želijo tekom dneva dodatno podpreti svoj organizem z osvežilno pijačo odličnega okusa, ki je funkcionalna za um in telo. Primerni so tako za trenutke, ko se želimo odklopiti od vsakdanjega stresa, ko potrebujemo osredotočenost pri opravljanju tako vsakodnevnih kot posebej zahtevnih nalog ali želimo podpreti svoj imunski sistem. Veljajo za popolno izbiro poslovnega sveta, študentov, popotnikov, predvsem pa tudi aktivnih žensk, ki morajo vsakodnevno spretno krmariti med zasebnim ter poslovnim življenjem. 

Zakaj bi morali dnevno uživati naravno mineralno vodo?

Osnova izdelkov linije FunctionAll je naravna mineralna voda, ki ima lahko številne pozitivne učinke na telo. Blagodejno vpliva na organizem in nas ohranja vitalne. Naravna mineralna voda je proizvod narave, nastaja skozi dolg časovni proces in jo odlikuje njena čistost pri izviru. Naravne mineralne vode ni mogoče industrijsko proizvesti. Je odlična kombinacija vode ter raztopljenih mineralnih snovi. Zaradi čedalje večje osveščenosti o zdravi prehrani in skrbi za dobro počutje so naravne mineralne vode torej logična izbira in so lahko sestavni del dnevnega rituala hidracije telesa, sploh če so obogatene s snovmi, ki še dodatno podpirajo določene funkcije organizma. 

Vsi izdelki linije FunctionAll namreč vsebujejo kar 75 odstotkov priporočene dnevne doze izbranih vitaminov in mineralov ter imajo nizko energijsko vrednost (le 17 kcal/100 ml). Ne vsebujejo umetnih sladil ali barvil, dopolnjujejo pa jih naravni izvlečki zelišč. S svojim odličnim okusom so prava izbira tudi takrat, ko si zaželimo okusne osvežilne pijače. Ob tem ne gre zanemariti dejstva, da je celotna linija pijač FunctionAll polnjena v zelene, 100-odstotne rPET plastenke, ki so izdelane z reciklažo plastenk, zbranih v Sloveniji.

 

Sponzorirana objava

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604