Zadovoljna.si
Gina Lollobrigida

Novice

Bila je za seks simbol in ena najlepših žensk na svetu

J.V.
19. 01. 2023 05.00
0

Italijanska igralka Gina Lollobrigida je v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja veljala za seks simbol, pogosto pa so jo opisovali kot najlepšo žensko na svetu. Ko je bila stara 20 let, se je prijavila na lepotno tekmovanje Miss Italije, kjer je publiko očarala s svojo lepoto. In čeprav je na izboru osvojila tretje mesto, ji je lepota odprla vrata v filmsko industrijo in ponudb za vloge ji ni manjkalo.

Italijanska igralka Gina Lollobrigida, ki je nekoč veljala za najlepšo žensko na svetu, je umrla v 96. letu starosti. Bila je ena največjih zvezd evropske kinematografije v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja, ki so ji rekli zlata doba hollywoodske kinematografije. Novico o njeni smrti so potrdili njeni družinski člani in njen vnuk Francesco Lollobrigida, ki je tudi italijanski minister za kmetijstvo. O njeni smrti je tvitnil in zapisal, da je umrla "ena najsvetlejših zvezd italijanske kinematografije in kulture".

Po poročanju italijanskih medijev je bila legendarna zvezdnica nekaj časa hospitalizirana, potem ko je lani septembra padla in si zlomila stegnenico, zaradi česar so jo operirali.

Gina Lollobrigida
Gina LollobrigidaFOTO: Profimedia

Kdo je bila Luigia "Gina" Lollobrigida?

Rodila se je 4. julija 1927 v vasici Subiaco v goratem predelu Abruzzo v srednji Italiji. Imela je tri sestre, v zgodnji letih pa se je ukvarjala z manekenstvom in tekmovala na lepotnih tekmovanjih. Njena igralska kariera se je začela, ko se je začela pojavljati v manjših vlogah v italijanskih filmih. V svoji več kot uspešni igralski karieri pa je imela možnost sodelovati z največjimi igralci, med drugim tudi s Frankom Sinatro in Seanom Conneryjem. Čeprav je bila njena velika želja dolga leta študij umetnosti, je namreč Gina na koncu izbrala film. 

Svojo prvo filmsko vlogo je odigrala leta 1946, tej pa so sledile številne druge in kmalu so jo povabili v Hollywood. Gina ni dolgo razmišljala, spakirala je kovčke in se preselila v Ameriko. Ker se stvari v Hollywoodu niso odvijale tako, kot si je želela, se je kmalu vrnila v rodni Rim. Tu je nadaljevala svojo igralsko kariero v številnih evropskih filmih, in ko se je leta 1952 pojavila v Cannesu, jo je morala policija rešiti pred oboževalci.

Gina Lollobrigida
Gina LollobrigidaFOTO: Profimedia

Bila je ena najbolje plačanih igralk svojega časa v filmski industriji in ena zadnjih živečih svetovno znanih igralcev iz zlate dobe Hollywooda. Poleg tega, da je bila uspešna igralka, je bila Gina tudi novinarka in fotografinja. Med drugim je v svoj fotografski objektiv ujela Paula Newmana, Salvadorja Dala, Henryja Kissingerja, Davida Cassidyja, Audrey Hepburn, Ello Fitzgerald in nemško nogometno reprezentanco.

Zanimali sta jo tudi znanost in tehnologija, dve področji, ki ju je vedno podpirala. Leta 2013 je prodala svojo zbirko nakita in donirala skoraj 5 milijonov evrov za raziskave zdravljenja z izvornimi celicami.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561