Zadovoljna.si
Učenje - 1

Novice

5 knjig, ki jih morate prebrati to jesen

N. Č.
30. 09. 2023 05.00
0

Dan se krajša, temperatura se niža, to pa za nas lahko pomeni samo eno – čas je, da se lotimo literarnih uspešnic, ki si jih želimo že dolgo prebrati. Če ste že v poletnih mesecih prebrale vse knjige, ki ste jih imele na svojem seznamu, nikakor ne skrbite, za vas smo namreč pripravili obnove petih uspešnic, ki vas bodo brez dvoma začarale in potegnile v svoj svet.

Absolution Alice McDermott

Gre za navdušujočo pripoved o življenjih žensk na obrobju vietnamske vojne, napisala pa jo je Alice McDermott, ki je trenutno ena izmed najbolj opaznih in najbolj priznanih pisateljic na svetu.

Zgodba govori o Patricii, ki se je pred kratkim poročila z inženirjem, ki je posojen mornarici. Medtem ko so ji podrobnosti o moževem delu nejasne, pa so ji njene odgovornosti popolnoma jasne – skrbeti za pranje in likanje moževe rjuhe, ignorirati ropotanje oddaljene artilerije preko klepetanja na vrtni zabavi in prijateljevati z gospodinjami, kot je Charlene.

Šestdeset let pozneje ima Charlenina hči vprašanja, Patricia pa ima prednost pogleda za nazaj. S hudomušnim humorjem in kot britev ostrim vpogledom Patricia razgali svoj spomin naslednji generaciji. Prekleta in bleščeča, to je zgodba o Vietnamu, ki je nismo nikoli slišali pri pouku zgodovine – zgodba o izgubljeni nedolžnosti in preizkušenih mejah ženskosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mož s popolnim spominom – David Baldacci

63-letni romanopisec David Baldacci vas bo navdušil z napeto kriminalko z nešteto preobrati. V ospredju zgodbe z naslovom Mož s popolnim spominom je Amos Decker, ki po udarcu v glavo dobi popolni spomin, posledično pa postane odličen kriminalist. 

Nekega večera se Decker vrne iz zasede in vstopi v pravo nočno moro, nekdo je namreč umoril njeno ženo, hčerko in svaka. Morilčeva identiteta in motiv ostaneta skrivnost, Deckerju pa se je vsaka podrobnost tiste noči vžgala v spomin.

Z dogodki, ki so se zgodili, se težko sprijazni, posledično pa pusti policijo in ostane brez doma. Začne se preživljati kot zasebni detektiv, toda na žalost ne zasluži kaj dosti.

Vse se spremeni, ko nekega dne na policijsko postajo vkoraka moški in prizna umore Deckerjeve žene, hčerke in svaka. Decker brez pomisleka izkoristi prvo priložnost, ki jo dobi, da bi ugotovil, kaj se je tiste noči zares pripetilo njegovi družini. Da bi se dokopal do osupljive resnice, pa mora pretrpeti spomine, ki bi jih najraje pozabil ...

Kriminalke, ki jih ne boste mogle odložiti
Preberi še
Kriminalke, ki jih ne boste mogle odložiti

Obraz ljubezni – Julia Kelly

Knjiga je primerna za vse, ki naravnost obožujete ljubezenske romane. Zgodba govori o nadarjeni kiparki Ini Duncan, ki se že leta spretno izogiba poroki, nato pa zaradi povsem naključnega srečanja na zabavi skoraj izgubi ugled, zato nujno potrebuje moža. 

Na pomoč ji priskoči razvpita edinburška ženitna posrednica Moira Sullivan, ki kaj kmalu ugotovi, da ima Ina rešitev pravzaprav pred nosom. Inin najboljši prijatelj Gavin Barrett ima namreč skrivnost, za katero nihče ne ve. 

Gavin je namreč že dolgo zaljubljen v Ino, toda ker je drugi sin baroneta, ve, da pri svoji lepi in nadarjeni prijateljici nima nobenih možnosti. Vse to se spremeni, ko Moira Ini predlaga, naj se poroči z Gavinom in si tako reši ugled. 

Po težkem začetku se zdi, da se mladoporočencema obeta srečen in strasten zakon, toda vmeša se usoda. Ko Gavin podeduje naziv baroneta in očetovo posestvo v Angliji, je primoran prevzeti dolžnosti, na katere ni pripravljen, Ina pa se mora odločiti med moškim, ki se ga počasi uči ljubiti, in svojimi sanjami ...

Najlepši ljubezenski romani, ki jih morate prebrati
Preberi še
Najlepši ljubezenski romani, ki jih morate prebrati

Let Us Descend Jesmyn Ward

Že večkrat nagrajena avtorica Jesmyn Ward je pripravila svoje najbolj mojstrsko delo doslej. 

Zgodba govori o Annis, dekletu, ki je bila rojena v suženjstvu in je zaradi spolnega napada tudi pozneje živela življenje, za katero je značilno telesno izkoriščanje. Ko jo prodajo na jug, se njena moč nad njeno fizično resničnostjo le zmanjša. Vendar to ni edina resničnost, ki je pomembna – Annisi je namreč mama vedno govorila, da ta svet 'kipi od duha'. Imela je prav. 

V tej knjigi, ki postavlja modrost prednikov in človeško povezanost proti samovoljni surovosti suženjstva, bodo bralci razpeti med željo, da bi okusili bogastvo vsakega stavka, in potrebo, da takoj vedo, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Happiness Falls Angie Kim

Tisto jutro, ko je izginil Mijin oče, je bilo vse normalno. To policiji večkrat povesta Miina mati in dvojčica. Toda Mia, samooklicana pretirana analizatorka, ni tako prepričana. Ve, da imajo lahko drobne razlike ogromne posledice. 

Nenormalnost v 0,00000003 odstotkih DNK njenega mlajšega brata je povzročila Angelmanov sindrom, redko stanje, zaradi katerega je on – edini, ki ve, kaj se je zgodilo tistega usodnega jutra – vedno nasmejan in ne more govoriti. 

Ko Mia premleva najmanjše podrobnosti življenja svoje družine in bratovega vedenja, se skrivnost izginotja njenega očeta zaplete s skrivnostmi človeškega stanja. Z nepričakovanim humorjem in bolečo nežnostjo nas avtorica popelje v zgodbo, ob koncu pa boste stali sami v sobi z vprašanjem v glavi. Ali zares poznamo ljudi, ki jih imamo radi?

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vir: oprahdaily.com

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 582