Zadovoljna.si
Brotherhood of Man

Novice

Umrl je pevec, ki smo ga spoznali na Evroviziji

N. Č.
04. 10. 2024 09.40
0

Umrl je angleški pevec in tekstopisec Martin Lee. Gre za najbolj znanega člana pop skupine Brotherhood of Man.

Martin Lee, angleški pevec in tekstopisec, ki je pustil neizbrisen pečat v glasbeni industriji, je umrl v 77. letu starosti. Člani skupine Brotherhood of Man so na Facebooku zapisali, da je Martin umrl v nedeljo, 29. septembra 2024 zvečer, in sicer zaradi odpovedi srca po kratki bolezni.

Tu se bo naslednje leto odvijala Evrovizija
Preberi še
Tu se bo naslednje leto odvijala Evrovizija

Martin Lee je bil najbolj znan kot član pop skupine Brotherhood of Man, ki je v 70. letih minulega stoletja osvojila srca poslušalcev po vsem svetu, predvsem pa v Evropi, kjer so dosegli vrhunec slave z zmago na Evroviziji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Uspeh na Evroviziji

Brotherhood of Man so leta 1976 zmagali na tekmovanju za pesem Evrovizije v Haagu. Njihova pesem "Save Your Kisses for Me" je postala nepozaben hit in velja za eno najuspešnejših evrovizijskih zmagovalnih pesmi vseh časov. S preprostim, a nalezljivim refrenom in prikupnim nastopom je pesem osvojila občinstvo po vsej Evropi in pripomogla k njihovemu mednarodnemu preboju. Glavni vokal je takrat pel ravno Martin Lee.

Poslovili smo se od pevca, ki se ga spomnimo z Evrovizije
Preberi še
Poslovili smo se od pevca, ki se ga spomnimo z Evrovizije

Evrovizijska zmaga pa jim ni prinesla le mednarodne prepoznavnosti, ampak tudi dolgotrajen uspeh v glasbeni industriji. Njihov zvok je bil močno zaznamovan s pop melodijami, privlačnimi harmonijami in lahkotnim besedilom, kar je bilo značilno za tisti čas. 

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: bbc.com, independent.co.uk

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604