Zadovoljna.si
Paul Di'Anno (Paul Andrews)

Novice

Umrl je pevec, ki bi konec leta obiskal Slovenijo

N. Č.
22. 10. 2024 09.35
0

Paul Di'Anno, prvi pevec legendarne heavy metal skupine Iron Maiden, je preminil v starosti 66 let. Novico o njegovi smrti je sporočila založba Conquest Music, ki je v izjavi zapisala, da je umrl na svojem domu v Salisburyju. Natančen vzrok smrti še ni znan.

Di'Anno, rojen 17. maja 1958 v Chingfordu, je bil pevec legendarne skupine Iron Maiden med leti 1978 in 1981. S svojim surovim in energičnim vokalom je prispeval k prepoznavnosti benda ter sodeloval pri ustvarjanju dveh ključnih albumov – "Iron Maiden" (1980) in "Killers" (1981). 

Umrl je igralec, ki ga ne bomo nikoli pozabili
Preberi še
Umrl je igralec, ki ga ne bomo nikoli pozabili

V teh letih je s svojim glasom zaznamoval klasike, kot so "Running Free," "Sanctuary" in "Wrathchild", ki so postali nepogrešljivi deli zgodovine heavy metala. Kmalu po izidu albuma "Killers" ga je zamenjal Bruce Dickinson, ki je od takrat naprej ostal stalni pevec skupine.

Umrla mama najbolj slavne pevke na svetu
Preberi še
Umrla mama najbolj slavne pevke na svetu

Po odhodu iz Iron Maiden se je Di'Anno podal na samostojno glasbeno pot. Vodil je skupine Battlezone in Killers ter izdal več samostojnih albumov. Čeprav so se ob njegovem odhodu iz skupine leta 1981 pojavljale govorice o nesoglasjih s Stevom Harrisom in menedžerjem Rodom Smallwoodom ter nezadovoljstvo z njegovimi nastopi, je Di'Anno v zadnjih letih te trditve zavračal. Leta 2022 je za revijo Rock Hard izjavil: "Moj glasbeni opus govori zase. Odigral sem več koncertov kot Iron Maiden. Odhod ni bil povezan z mojim glasom, temveč z osebnimi zadevami, ki so bile med člani benda. Morda jih nisem reševal na pravi način, vendar sem se spoprijel z njimi in to je to."

Paul Di'Anno
Paul Di'AnnoFOTO: Profimedia
Po uspešni karieri umrl v bolnišnici
Preberi še
Po uspešni karieri umrl v bolnišnici

Di'Anno in zdravstvene težave

V zadnjih letih se je spopadal s številnimi zdravstvenimi težavami, ki so ga prikovale celo na invalidski voziček. Kljub temu je še naprej nastopal in osrečeval oboževalce po vsem svetu. Od leta 2023 je izvedel več kot 100 koncertov, kar priča o njegovi neizmerni predanosti glasbi in oboževalcem. Konec leta, natančneje 3. decembra 2024, naj bi se v sklopu svoje poslovilne turneje ustavil tudi v ljubljanskem Orto baru.

Huda poškodba iz otroštva ga je zaznamovala
Preberi še
Huda poškodba iz otroštva ga je zaznamovala

Založba Conquest Music je ob njegovi smrti izdala naslednjo izjavo:

"V imenu njegove družine z žalostjo potrjujemo smrt Paula Andrewsa, profesionalno znanega kot Paul Di'Anno. Paul je preminil na svojem domu v Salisburyju v starosti 66 let."

Dodali so tudi: "Ponosni smo, da smo imeli Paula Di'Anna v naši glasbeni družini, in vse njegove oboževalce prosimo, da dvignejo kozarec v njegov spomin."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: nbcnews.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 629