Prihajajo topli in sončni dnevi, ki so kot ustvarjeni, da jih popestrimo s kakšno dobro osvežilno pijačo. Pomlad in poletje sta namreč čas okusnih in trendi koktajlov, s katerimi poživimo vsako zabavo, za njihovo pripravo pa potrebujemo zgolj nekaj pravih sestavin in pripomočkov. Nepogrešljiv je ročni mešalnik oziroma t. i. coctail shaker, v katerem vse sestavine dobro premešamo, in merica, s katero odmerimo potrebno količino žganih pijač in sadnih sokov, pirejev ali sirupov.
Za poseben okus in končni videz lahko dodamo tudi nekaj svežega sadja in zelišč, najljubši napitek pa lahko popestrimo tudi z izbranimi začimbami, ki poskrbijo za prav neverjetne okuse in so tista ključna pika na i vrhunskih koktajlov, ki bodo navdušili prav vse po vrsti. Za malce drznosti in pikantnosti dodajte nekaj zrn rdečega popra, topel pridih boste ustvarili z dodatkom cimeta ali vanilije, kardamom bo koktajlu dodal eksotičen, pikantno sladek okus, odličen dodatek pa so tudi brinove jagode, ki napitek prijetno osvežijo ter mu dodajo močno, rahlo smolnato aromo. Vse omenjene začimbe lahko uporabite tudi za dekoriranje vaših najljubših koktajlov.
V kolikor niste ravno vešči mešanja pijač, vam v nadaljevanju predstavljamo dva odlična koktajla, ki bosta v vročih dneh zagotovo poskrbela za osvežitev in prijetno prebuditev vaših brbončic.
JAGODNI MULE KOKTAJL
Če zaradi preproste priprave navadno vedno prisegate zgolj na gin tonik, je čas, da poskusite tudi kaj novega in drugačnega. Ste že slišali za Moscow Mule (moskovska mula), ki velja za najbolj trendovski koktajl zadnjih let? Pripravljen je v manj kot petih minutah, zanj pa tudi ne potrebujete zapletenih sestavin, zato smo prepričani, da bo hitro postal zvezda vaših vrtnih zabav. Za pripravo slavnega koktajla v osnovi potrebujete zgolj tri sestavine: vodko, ingverjevo pivo in limeto, pijačo pa lahko z raznoraznimi dodatki prilagodite vašemu okusu in trenutnemu navdihu. V receptu, ki vam ga razkrivamo v nadaljevanju, so mu dodani jagodni pire in vanilijev sladkor, za pikantno noto pa poskrbijo zrna rdečega popra. 'Moskovska mula' se tradicionalno postreže v bakrenem vrčku, ki je skozi zgodovino postal zaščitni znak pijače, a je za domačo pripravo primeren tudi kakšen drug steklen kozarec.
Sestavine (za 1 osebo):
1 žlička Kotányi Spices & drinks rdečega popra
1 žlička Kotányi bourbon vanilijevega sladkorja
5 cl vodke
2.5 cl jagodnega pireja
2 cl limetinega soka
125 ml ingverjevega piva
Za dekoracijo:
1 strok Kotányi bourbonske vanilije
1 manjša jagoda
V terilniku zdrobimo rdeči poper. Vse sestavine, razen vanilijevega stroka in jagode, damo v mešalnik za pripravo koktajlov in vse skupaj dobro premešamo.
Pripravljen napitek čez gosto cedilo natočimo v kozarec, ki ga okrasimo z vanilijevim strokom in jagodo. Koktajl postrežemo.
KOKTAJL JULIO
Za vse, ki imate radi bolj osvežilne napitke, bo koktajl Julio odlična izbira. Osnova je tekila, ki so ji za okus ter lepo rumeno barvo v enakem razmerju dodani triple sec, ananasov pire in limetin sok. Za dekorativno in aromatično noto tudi tokrat poskrbijo zrna rdečega popra.
Sestavine (za 1 osebo):
4 cl tekile
2 cl triple seca
2 cl ananasovega pireja
2 cl limetinega soka
Kotányi Spices & drinks rdeči poper
ledene kocke
Za dekoracijo:
1 rezina ananasa
Vse sestavine za pripravo koktajla dodamo v mešalnik in jih dobro premešamo.
Kozarec napolnimo z ledom in vanj vlijemo pripravljen koktajl. Okrasimo z rdečim poprom in rezino ananasa. Koktajl postrežemo.
Sponzorirana vsebina