Že v četrtem stoletju so Rimljani segrevali vino, mu dodajali med, poper ter žafran. Napitek so takrat imenovali conditum paradoxum. Od takrat je kuhano vino doživelo kar nekaj sprememb, danes mu dodajamo cimet in klinčke. Napitek je bil v preteklih letih ena najbolj priljubljenih prazničnih pijač, letos pa mu bo konkurenco povzročal kuhan gin. Da, prav ste slišali.
Gre za trend, ki prihaja z Velike Britanije in navdušuje po celem svetu in prepričani smo, da Slovenija ne bo nobena izjema. Obstajajo različne verzije kuhanega gina, ki ga lahko priporavite s sokom jabolka, v čokoladni različici ali z aromatičnim pomarančnim sirupom in vanilijo.
Da ga boste lahko pripravili tudi sami doma in z njim navdušili prijatelje in bližnje, spodaj dodajamo recept:
- 25 ml gina
- 200 ml jabolčnega soka
- žlica medu
- cimet
- klinčki
- ingver
- zvezdasti janež
Pogrejte jabolčni sok, dodajte žlico medu in po želji in okusu začinite s cimetom, klinčki, ingverjem in zvezdastim janežem. Ko napitek zavre, ga odstavite z ognja. Vanj prilijte 25 ml gina ,in če imate pri roki kakšno jabolko, dodajte nekaj rezin, ter postrezite, dokler je napitek vroč.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV