Če sodite med ljubiteljice gina in ste bile lani navdušene nad kuhanim ginom, potem vas bo razveselila novica, da tudi letošnji veseli december ne bo minil brez priljubljene žgane pijače. Tokrat prihaja v prav posebni 'božični' različici in z okusom medenjakov. Da, prav ste slišale! Okus medenjakov boste pričarale z dodatkom priljubljenega likerja amaretta. Da, tistega, s katerim sicer rade začinite tiramisu.
Kaj potrebujete?
- 125 ml amaretta
- 1 palčko cimeta
- 1 janeževo zvezdico
- 1čajno žličko ingverja
- malo naribanega muškatnega oreščka
Sestavine za gin in tonik
- 60 ml gina
- 90 ml tonika
- 20 ml začinjenega amaretta
- 10 ml triple seca
- nekaj kock ledu
Priprava
Najprej pripravite začinjen amaretto, saj mora, preden ga dodate ginu in toniku, nekaj minut stati, da se okusi med sabo dobro premešajo. Če to naredite dan prej in ga pustite počivati 24 ur, še toliko boljše. Nato ga skupaj z ledom, ginom, tonikom in alkoholno pijačo triple sec dodajte v mešalnik za koktejle, dobro pretresite in nalijte v kozarce.
Vir: zadovoljna.hr
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV