Zadovoljna.si
Ruslana

Novice

Se še spomnite divje Ruslane? Takšna je danes!

J.V.
04. 03. 2022 05.00
1

Ukrajinska pevka Ruslana je leta 2004 s pesmijo Wild Dance slavila na Evroviziji, po veliki zmagi pa počasi utonila v pozabo. 18 let kasneje se Ruslana še vedno ukvarja z glasbo, zajadrala pa je tudi v politične vode in je trenutno tudi ena najbolj glasnih govornikov o ruski invaziji na Ukrajino.

Ruslane se še danes večina spomni po njeni zmagi na Evroviziji leta 2004, kjer je navdušila s pesmijo 'Wild dance' in postala ena najbolj prepoznavnih pevk v Evropi tistega časa. Po zmagi je še nekaj časa krasila naslovnice številnih medijev, nato pa počasi utonila v pozabo. In čeprav od tega mineva že 16 let, se ukrajinska pevka v tem času ni prav veliko postarala.

Ruslana
RuslanaFOTO: Profimedia

Čeprav se še danes ukvarja z glasbo, je zelo aktivna tudi na političnem področju. Pevka je v nedavnem intervjuju za enega od grških medijev dejala: 'Ukrajinci ne bomo nikoli obupali.'

"Kot ambasadorka svoje države in zmagovalka Evrovizije zdaj govorim v imenu vseh svojih ljudi. Predsednika Joeja Bidna in generalnega sekretarja Nata Jensa Stoltenberga prosimo, da zaščitita naše nebo. Ukrajinska vojska bo zaščitila Evropo, če boste vi zaščitili nas. Odločite se za varnost celotnega sveta," je Ruslana zapisala na svojem Instagramovem profilu, ki ga spremlja več kot 33.000 oboževalcev.

Ruslana
RuslanaFOTO: Profimedia

Opozorila je, da bi Rusi lahko povzročili pravo okoljsko katastrofo. "V nevarnosti smo vsi, ne samo Ukrajinci. Veste, kaj to pomeni? Ne razumem, zakaj nas ruska in beloruska vojska napadata? Morate razumeti, da je Putin zelo nevaren terorist za vse ljudi na svetu," je dejala Ruslana, ki je bila med drugim od leta 2006 do 2007 poslanka ukrajinskega parlamenta, podprla je tudi Oranžno revolucijo – naziv za proteste v Ukrajini, ki so potekali od konca novembra 2004 do januarja 2005 v podporo predsedniškemu kandidatu Viktorju Juščenku, in postala njen zaščitni simbol. Svojo glasbo je uporabila tudi za boj proti trgovini z ljudmi.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Pred trinajstimi leti nas je zastopala na Evroviziji, takšna je danes
Preberi še
Pred trinajstimi leti nas je zastopala na Evroviziji, takšna je danes
Kdo je Olena Zelenska, ukrajinska prva dama?
Preberi še
Kdo je Olena Zelenska, ukrajinska prva dama?
Se še spomnite dua t.A.T.u? Poglejte, kakšni sta danes!
Preberi še
Se še spomnite dua t.A.T.u? Poglejte, kakšni sta danes!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604