Najbrž se strinjamo, da sta gin in tonik popolna rešitelja marsikaterega peklenskega delovnega dneva ali tedna. V klasični kombinaciji pripomoreta k sprostitvi, z nekaj dodatki pa lahko dodobra začinita vzdušje in postaneta pravi zvezdi vsake koktajl zabave. Za pripravo potrebujemo zgolj kakovosten gin, veliko tonika, ročni mešalnik za koktajle, merico za odmerjanje količin, sveže sadje in zelenjavo ter ustrezne začimbe, ki bodo poskrbele za edinstvene okuse ter pristno navdušenje okuševalcev. Priljubljeno poletno sadje lahko denimo oplemenitimo z žlico aromatičnega popra, vse skupaj prelijemo z mešanico gina ter tonika in že je pred nami edinstvena pijača, ki ne bo nikogar pustila ravnodušnega. Na presenečenje mnogih se kot dodatek odlično obnesejo tudi brinove jagode, eksotični kardamom in čili, s katerim lahko povsem naelektrimo ozračje.
A čeprav bi radi navdušili goste, pri eksperimentiranju z začimbami ne gre pretiravati, sploh če niste ravno vešči mešanja koktajlov. Da vam nekoliko olajšamo delo, smo pripravili recepte za tri vrste gin tonika, ki bodo letošnje poletje naravnost 'zažigale' in s pripravo katerih boste navdušili še tako zahtevne ljubitelje tega legendarnega koktajla. Prepustite se uživanju ob dobri pijači, a pri tem ne pozabite na zmernost, saj je prekomerno pitje alkohola zdravju škodljivo!
Gin tonik s 'poredno' lubenico
Znano je, da lubenica poteši žejo, poleg tega pa je polna vlaknin ter vitaminov A in C, zato zagotovo sodi med favorite vročih poletnih dni. Enako velja tudi za gin in tonik. In če vse te favorite združimo v eno, dobimo pravi hit, nad katerim se bodo navduševali vsi.
Kaj potrebujemo?
– 5 manjših kock lubenice
– 100 ml gina
– 300 ml tonika
– 1 žlico rdečega popra Kotányi Spices & drinks
– nekaj kock ledu
– vejico mete
– rezino limete za okras
V mešalniku za koktajle zmešamo gin in tonik. Dodamo led in močno stresamo 20 sekund. V ohlajen visok kozarec s pecljem stresemo na kocke narezano lubenico, rdeč poper in meto ter vse skupaj prelijemo z ginom in tonikom. Mešanico pustimo stati približno 15 minut, da sadje spusti prijetne okuse. Nato dodamo led, okrasimo z limetino lupinico in postrežemo.
Španski gin tonik
Nizozemci naj bi bili tisti, ki so izumili gin, Britanci naj bi mu dodali tonik, Španci pa naj bi mu po navajanju virov dali tisti pristen okus koktajla.Španska različica naj bi bila še posebej primerna za hudo vročino, saj nudi takojšnjo osvežitev.
Kaj potrebujemo?
– 40 ml kakovostnega gina
– 100 ml tonika
– 1 žličko brinovih jagod Kotányi Spices & drinks
– 3 rezine limone ali limete
– 2 rezini kumare
– ščep sveže mete ali bazilike
– rezino limone
– kocke ledu
V kozarec za viski nasujemo led, dodamo žličko brinovih jagod in sveža zelišča, ki jih pred tem pomanemo med prsti, ter vse skupaj prelijemo z ginom in tonikom. Dodamo rezine izbranega citrusa in kumare, dobro premešamo in postrežemo.
Začinjen jagodni gin tonik
Jagode so zagotovo prava izbira za vroče poletne dni. Skodelica tega slastnega sadeža vsebuje kar 9 gramov vlaknin in manj sladkorja kot drugo sadje, zato je odlična izbira tudi za tiste, ki želijo ostati fit. A da jih ne bomo vedno klasično kombinirali s čokolado ali smetano, jih to poletje dodajmo gin toniku in jih konkretno začinimo – dobesedno!
Kaj potrebujemo?
– 30 ml gina
– 60 ml tonika
– 5 očiščenih in nasekljanih jagod
– 20 ml jagodnega sirupa
– 1 žličko sladkorja
– 20 ml vode
– 1 žlico črnega popra Kotányi Spices & drinks
– sok polovice limete
V manjšo posodo zmešamo vodo, nasekljane jagode, sladkor in pol žlice črnega popra, ki ga grobo stremo. Sestavine pristavimo na ogenj in pustimo, da mešanica zavre. Odstavimo in dobro ohladimo ter odstranimo trdne ostanke. Nato v visokem kozarcu s pecljem zmešamo sok polovice limete, jagodni sirup, preostanek črnega popra in gin. Dodamo led in tonik, nato pa še prekuhano mešanico jagod in začimb ter med dodajanjem stalno mešamo. Okrasimo z rezino limete in polovico jagode ter postrežemo.
To so le tri ideje, kako lahko to poletje začinite priljubljene koktajle, če pa že imate svojega favorita, nam ga zaupajte v spodnji prijavnici in se potegujte za privlačne nagrade Kotànyi!
Sponzorirana vsebina