Zadovoljna.si
dnevna soba

Novice

Top 3 stili opremljanja doma

PR
07. 10. 2024 14.08
0

Izbira stila opremljanja doma je odraz osebnosti in načina življenja. Trenutno so na vrhu priljubljenosti trije stili, ki ponujajo funkcionalnost, estetiko in udobje – minimalistični, skandinavski in industrijski. Ne glede na stil, v katerem opremimo svoj dom, pa je dobro, da poskrbimo za kakovostni sistem ogrevanja.

Glavno vodilo minimalizma je »manj je več«, kar omogoča, da vsak element v prostoru služi svojemu namenu.
Glavno vodilo minimalizma je »manj je več«, kar omogoča, da vsak element v prostoru služi svojemu namenu.FOTO: Arhiv naročnika

Minimalistični stil

Minimalizem poudarja preproste linije, nevtralne barvne palete in funkcionalnost. Domovi v tem stilu so svetli, prostorni in brez odvečnih dekoracij. Glavno vodilo je manj je več, kar omogoča, da vsak element v prostoru služi svojemu namenu in ohranja estetsko čistost. V ospredju so naravni materiali, kot sta les in kamen, ki dodajajo toplino sicer preprostim oblikam. Minimalistični interier je idealen za vse, ki cenijo red, organiziranost in umirjeno vzdušje v svojem domu.

Minimalizem pa ne zajema le opremljanja prostora, ampak tudi tehnologijo, ki jo vključimo v dom. Ena izmed najboljših rešitev za ogrevanje in hlajenje v minimalističnem domu je Daikin Altherma 3. S svojo kompaktno zasnovo in elegantnim videzom se popolnoma zlije s prostorom, hkrati pa zagotavlja energetsko učinkovitost in tiho delovanje. Ta varčna toplotna črpalka izkorišča naravne vire in zmanjša porabo električne energije, kar prinaša dolgoročne prihranke, poleg tega pa omogoča enostavno vzdrževanje, kar je ključno za minimalističen življenjski slog.

Skandinavski stil

Skandinavski stil je znan po svoji svetlosti, udobju in preprostosti in je prav zaradi tega kaj hitro postal priljubljen po vsem svetu. Svetle barve, naravni materiali in premišljena funkcionalnost ustvarjajo topel, vabljiv dom, ki hkrati priskrbi prostornost in svežino. V skandinavskem interierju so ključni elementi svetle lesene talne obloge, bela barva sten, preproge iz volne in naravne tkanine, ki dodajo mehkobo in udobje.

Za skandinavsko zasnovane domove je odlična izbira srednjetemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H MT, ki je zasnovana tako, da zagotavlja visoko učinkovitost tudi v hladnejših podnebjih. S svojo sposobnostjo ogrevanja prostorov in priprave tople sanitarne vode je idealna rešitev za domove, ki temeljijo na naravnih materialih in trajnostnih rešitvah. Poleg varčnega delovanja nudi tiho delovanje in dolgo življenjsko dobo, kar je popolno za mirne prostore, kjer je tišina cenjena.

Svetle barve, naravni materiali in premišljena funkcionalnost ustvarjajo topel in vabljiv dom.
Svetle barve, naravni materiali in premišljena funkcionalnost ustvarjajo topel in vabljiv dom.FOTO: Arhiv naročnika

Industrijski stil 

Industrijski stil, ki se je razvil iz prenovljenih tovarniških prostorov, združuje surove materiale (kovina, beton in les) in s tem ustvarja edinstveno mešanico robustne estetike s funkcionalnostjo. Za ta stil so značilne velike odprte površine, vidne cevi in kovinski poudarki, kar prinaša edinstveno vzdušje z močnim karakterjem.

Industrijski stil združuje surove materiale in s tem ustvarja edinstveno mešanico robustne estetike s funkcionalnostjo.
Industrijski stil združuje surove materiale in s tem ustvarja edinstveno mešanico robustne estetike s funkcionalnostjo.FOTO: Arhiv naročnika

Industrijski domovi, zlasti tisti z velikimi prostori in v starejših zgradbah, potrebujejo zmogljive rešitve za ogrevanje. Daikin Altherma 3 H HT je visoko zmogljiva visokotemperaturna toplotna črpalka, ki zagotavlja učinkovito ogrevanje tudi pri zelo nizkih temperaturah. S svojo napredno tehnologijo omogoča visoko energetsko učinkovitost, kar prinaša dolgoročne prihranke pri stroških ogrevanja. S svojo robustno zasnovo in zanesljivim delovanjem se popolnoma prilega industrijskemu interierju, kjer so trpežnost, zmogljivost in enostavno vzdrževanje ključnega pomena.

Ne glede na to kako je opremljen vaš dom, je za optimalno raven udobja zaslužen sistem za ogrevanje in hlajenje. Poskrbite, da bo vaš dom skozi celo leeto prijeten kraj, v katerem boste z veseljem preživljali čas. Svojo novo toplotno črpalko si zagotovite pri podjetju Airabela, ki je pooblaščeni distributer Daikin naprav. Te se lahko pohvalijo z enostavnim vzdrževanjem, tihim in varčnim delovanjem, naprave pa tudi zmanjšujejo ogljični odtis vašega gospodinjstva in pripomorejo k bolj zeleni prihodnosti. Strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali, katere rešitve ustrezajo vašim potrebam, željam in zahtevam. Čakajo vas na Šmartinski 58a v Ljubljani, z vprašanji pa se kadarkoli lahko obrnete na www.airabela.siinfo@airabela.si ali 080 88 50. 

Naročnik oglasa je Airabela

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604