Če sodite med tiste, ki niso najbolj spretni v kuhinji, a ste se vseeno odločili, da letos prevzamete mesto gostitelja in za svoje najbližje pripravite okusno praznično kosilo ali večerjo, potem vam svetujemo, da se držite preprostih in preverjenih receptov. Vaš jedilnik naj sestavljajo jedi, pri katerih vam ne more spodleteti. Prva na meniju naj bo predjed. To je pogosto hladna ali topla juha, če niste ljubitelj jedi na žlico, pa pripravite drobne prigrizke. Kraški pršut velja za prvovrstni prigrizek, s katerim ne boste nikoli zgrešili, za piko na i pa z njim ponudite tudi dober sir. Linija izdelkov SPAR Premium poleg ovčjega in brie sira vsebuje tudi starano in kozjo gaudo z zapeljivim aromatičnim okusom in vonjem. Da bi iz sira izvabili najboljšo aromo in okus, ga iz hladilnika vzemite uro pred serviranjem. Praznično predjed bodo popestrile olive cerginola, ki veljajo za biser med olivami.
Priprava glavne jedi še nikoli ni bila tako preprosta!
Ne pretiravajte s količino hrane. Verjetno ne želite gostov tako zelo nasititi, da se bodo s težavo dvignili s stolov. Tudi boleči želodci seveda niso zaželeni. Zato se raje držite pravila, da so porcije manjše. Pri glavni jedi se lahko odločite za dobro meso, kot je pečena goveja tagliata ali pripravite nekaj morskega in poskrbite, da se bodo na mizi znašle tudi različne zelenjavne jedi. Če ste vsi ljubitelji morske hrane, lahko pripravite okusen tajski rdeči kari z mangom in repki kozic. Jed, s katero ne morete zgrešiti, so tudi testenine, ki jih lahko pripravite s čemaževim pestom ali odličnim pestom iz tartufov, šampinjonov in oliv v oljčnem olju. Ne kupujte in pripravljajte vsega zadnji trenutek. Lahko si naredite spisek vseh potrebnih sestavin in razmisite, kaj vse lahko pripravite vnaprej. En dan pred praznično večerjo ali kosilom lahko meso in ribe povsem očistite in pripravite ter položite v marinado.
Nasvet: Razmislite tudi o pijači, ki jo boste postregli. Svoje goste lahko v teh prazničnih dneh najprej posladkate z aperitivom, kot je refoški desert z medom.
Popoln zaključek vsakega druženja je sladica
Kraljica vsakega menija je pregrešno dobra sladica, ki jo lahko prav tako začnete pripravljati kakšen dan prej. Namen prazničnega obeda ni, da večino časa preživite v kuhinji in strežete svojim gostom. Zato je dobro, da čim več stvari pripravite že vnaprej. Tako se boste lažje sprostili in brezskrbno posvetili uživanju v obedu ter prijetnemu kramljanju ob dobri hrani in pijači. Poleg čokoladnih pregreh sodijo med sladice, ki se jih nikoli ne branimo, tudi dobrote iz sladoleda. Preprosta in božanskega okusa je sladica iz vanilijevega sladoleda s karamelo in toplimi malinami. Doživetje, ki ga vaši gosti ne bodo pozabili in vam bo prinesel naziv najboljšega chefa. Na nobenem decembrskem druženju pa seveda ne sme manjkati kraljica prazničnih dni, potica. Če se vam zdi, da nimate dovolj znanja, da bi jo spekli sami, jo lahko tudi kupite.
Privoščite si le najboljše!
Izdelki SPAR PREMIUM so namenjeni vsem, ki se želite razvajati in poskrbeti za svoje zadovoljstvo. Z njimi boste v kuhinji nepremagljivi, podarite pa jih lahko tudi kot darilo. Na policah lahko izbirate med več kot 60 izdelki, od začimb, sirov, različnih marmelad in džemov, med številnimi vrstami čokolade, slanih in sladkih hrustljavih prigrizkov, do dobrot, kot so pršut, testenine, kozice, tuna in mesne specialitete, ki na mizi ne smejo manjkati le decembra, ampak vse leto.