Zadovoljna.si
image (28)

Recepti

File morskega lista

Z. T.
11. 04. 2010 12.00
0

Riba iz Jadranskega morja ima zelo nežno, belo in slastno meso. Običajno se ga pripravi ocvrtega in pečenega.

Čas priprave: 15–30 min

Zahtevnost: enostavno

Za 4 osebe

* 4-je brancini ali morski listi (cel ali file)
* moka
* 70 g masla
* 2 žlici oljčnega olja
* limona
* šop peteršilja
* 1 zavojček KOTÁNYI mešanice za ribe

1. Ribe pripravite za kuhanje in osušite.

2. Potresite s KOTÁNYI mešanico za ribe (približno 1 žlica po porciji) in pomokajte.

3. Obojestransko popecite na malo olja in 20 g masla. Pripravite in servirajte.

4. V ponvi spenite 50 g masla, dodajte sok polovice limone in žlico mletega peteršilja ter takoj polijte po ribi.

Nasvet:

Ribe vedno pecite dokler ne posteklenijo, tako da oči ne izstopijo. Svežo ribo prepoznamo po napetih in čistih očeh ter rdečih škrgah.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646