Zadovoljna.si
image (28)

Recepti

Kokoš s papriko in zeljem

Z. T.
19. 04. 2010 10.00
0

Perutnina je priljubljena, saj je enostavna za pripravo, omislite pa si lahko številne priloge.

Čas priprave: 15–30 min

Zahtevnost: srednje

Za 4 osebe

* 2 kokoši cca. 800 g
* Kotányi sol
* Kotányi poper
* 1 zeljnata glava
* 1 čebula
* 1 rdeča paprika
* 3 žlice rastlinskega olja
* 1 nasekljan strok česna
* sladkor
* belo vino
* 1/4 l jušne osnove
* 1 žlica nasekljanega Kotányi peteršilja
* 2 žlici stepene smetane
* peteršilj in rdeča paprika za okrasitev

Kokoš očistite, razkosajte, solite in popoprajte. Zeljnato glavo razpolovite, odstranite oleseneli del in narežite na trakove. Čebulo olupite in prav tako narežite na trakove.

Papriko operite, očistite in razrežite na majhne kose. V vodi jo dušite do mehkega. Vodo odlijte in s paličnim mešalnikom spasirajte ter precedite.

Olje segrejte in popecite kose kokoši. Dodajte zelje, čebulo in česen in na hitro popecite. Začinite s soljo, poprom in sladkorjem. Dolijte vino in zalijte z jušno osnovo ter vse skupaj kuhajte še 20 minut. Nato vmešajte pire iz paprike in peteršilja. Še enkrat premešajte in začinite.

Preden postrežete, okrasite s peteršiljem in rdečo papriko. Zraven se lepo poda krompir s peteršiljem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561