Za pripravo guakamole omake potrebujete:
1 lep in zrel avokado
limonin sok
sol in sveže zmlet črn poper
1 mlada čebulica, narezana na tanke koleščke
par kapljic tabaska
dobro oljčno olje
po želji: nekaj paradižnikov češnjevcev in svež koriander
Avokado prerežemo na pol, mu odstranimo koščico in ga olupimo. Meso narežemo na večje kose, ki jih nato zmečkamo v grob pire, bodisi z vilicami ali pa v možnarju. Avokada se nikar ne lotimo s paličnim mešalnikom ali s čim podobnim, saj mu bomo popolnoma uničili okus, pa še židek bo postal.
Zmečkan avokado krepko pokapljamo z limoninim sokom, solimo, popramo, začinimo s tabaskom, dodamo mlado čebulico, zabelimo z oljčnim oljem in premešamo. Pokusimo in po potrebi še začinimo ali zabelimo.
Po želji primešamo paradižničke, ki smo jih narezali na drobne kockice, in potresemo s koriandrovimi lističi.
Dober tek!
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV