Zadovoljna.si
image (28)

Recepti

RECEPT: Hot dogi s kranjsko in kislim zeljem, zapečeni s sirom

LSŽ
13. 12. 2009 09.30
0

Ljubiteljem 'hot doga', klobase ali hrenovke v podolgovati štručki, predstavljamo slovensko različico te jedi.

Za vsak hot dog potrebujemo 1 podolgovato štručko. Kranjske pol ure kuhamo, nato jih poberemo iz vode. Kislo zelje podušimo na čebuli in zalijemo z vinom ter govejo juho, da se skuha do mehkega.

Kuhane kranjske po vrhu večkrat prečno zarežemo. Štručko po dolgem prerežemo, vendar le toliko, da se obe polovici še držita druga druge. Namažemo jih z ostro gorčico in jih bogato obložimo s podušenim kislim zeljem. Čez položimo kranjsko z zarezano stranjo navzgor, potresemo s sveže nastrganim hrenom in z naribanim ementalcem ali drugim topljivim sirom. Ovijemo s papirjem za peko in potisnemo za nekaj minut pod žar, da se sir zapeče.

Če želite podrobneje spoznati, kako pripravite "kranjske" hot doge in še številne druge jedi, si poglejte tedensko oddajo Ljubezen skozi želodec. Zakonca Valentina Smej Novak in Luka Novak vam bosta razkrila svoje kuharske skrivnosti.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 577