Za 12 ražnjičev:
600 g teletine, najbolje plečeta, ki naj ga mesar zmelje
1 žlička mlete kumine
1 žlička stolčenih koriandrovih semen
sol in sveže zmlet črn poper
oljčno olje
12 lesenih nabodalc
Mleto meso v skledi začinimo s kumino, koriandrom, soljo in poprom. Dobro premešamo.
Vzamemo kupček mase in jo stisnemo okoli palčke tako, da nastane velik, debel in podolgovat čevapčič. Na obeh koncih palčke naj ostaneta kakšna 2 cm neobložena, da bomo ražnjiče lahko prijeli. Oblikujemo 12 ražnjičev in porabimo vso maso. Vsak ražnjič tanko premažemo z oljčnim oljem, da se meso sveti.
Ražnjiče zdaj lepo enakomerno po vseh straneh spečemo na žaru.
Če možnosti žara ni, se odločimo za kombinacijo ponev-pečica. V tem primeru pečico najprej razgrejemo na 180 stopinj. V veliki ponvi, ki naj bo iz takega materiala, da jo bomo lahko dali v pečico, razgrejemo tanko plast oljčnega olja. Na njem z vseh strani zapečemo ražnjiče tako, da se lepo zlatorjavo obarvajo. Med obračanjem pazimo, da ne razpadejo – pomagamo si s kovinsko lopatko. Popečene ražnjiče potisnemo še za 5 do 7 minut v pečico, da se prepečejo.
Ponudimo jih s paradižnikovo solato, kruhom in z mlečnimi kumaricami.
Za nadzoren ogled priprave ražnjičev iz mletega mesa si oglejte kuharsko oddajo Ljubezen skozi želodec in prisluhnite okusnim nasvetom Luke Novaka in Valentine Smej Novak.
Ekipi Zadovoljna.si in Ljubezen skozi želodec vam želimo dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV