Za pripravo potrebujemo:
6 jajc
80 g sladkorja v prahu
naribana lupinica pol bio limone
1 žlica ruma
60 g kristalnega sladkorja
140 g gladke moke
250g mešanega suhega sadja (datlji, fige, marelice, rozine, kandiran ananas ...)
100 g nasekljane črne čokolade (po želji z dodanimi kandiranimi pomarančami)
50 g nasekljanih mandljev
80 g masla
Pečico nastavimo na 180 stopinj. Okrogel tortni model s tulcem v sredini ali model za srnin hrbet skrbno namažemo z maslom in poprašimo z moko.
Jajca ubijemo in ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem v prahu, rumom in limonino lupino. Beljake posebej stepemo v čvrst sneg – na polovici stepanja dodamo še kristalni sladkor. Obe jajčni mešanici previdno združimo, da dobimo rahlo puhasto mešanico.
Maslo stopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
Suho sadje enakomerno nasekljamo. Mandlje prav tako nasekljamo, enako postopamo še s čokolado. V skledi združimo vse sesekljane sestavine. Dodamo še moko in premešamo, da se zmes poenoti. Tako pripravljeno suho zmes previdno vpotegnemo v jajčno mešanico, da dobimo rahlo, a enakomerno testo. Dolijemo še toplo stopljeno maslo, nežno premešamo in nalijemo v namaščen in z moko poprašen pekač.
Pečemo približno 40 minut, da se kruhek zlato zapeče in odstopi od robov pekača. Pečen kruhek zvrnemo iz pekača in ga poprašimo s sladkorjem v prahu.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV