Za 6 do 8 oseb potrebujemo:
1 kg domače koruzne moke
4 l vode
ščep soli
1 l toplega mleka
300 g planinske (sladke) skute
1 pest nasekljane pancete
2 žlici masla
100 g sira tolminca
V rahlo osoljen krop umešamo grobo, na kamen mlet koruzni zdrob. Med počasnim mešanjem polento kuhamo približno 45 minut. Po potrebi dolivamo vrelo vodo, da se polenta ne izsuši preveč.
V toplem mleku razžvrkljamo planinsko skuto. Na maslu popražimo panceto. Sir grobo naribamo.
Kuhano polento nalijemo v pekač, prelijemo z mlečno-skutno mešanico, potresemo s polovico sira, mrežasto zarežemo in potisnemo v peč na 175 stopinj za približno pol ure, da se zlato zapeče.
Pečeno polento potresemo z drugo polovico tolminskega sira in jo prelijemo z zabelo iz masla in pancete.
Kako pripravite zabeljeno p'lento in še druge jedi, s katerimi si popestrite Martinovo pojedino, si poglejte v tedenski oddaji Ljubezen skozi želodec. Tokrat sta Valentina Smej Novak in Luka Novak obiskala Frankotove v Kobaridu.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV