Zadovoljna.si
image (28)

Recepti

Ribja juha

Z. T.
08. 05. 2010 18.36
0

Ste si zaželeli ribe, a vas hkrati neznansko mika topla juha? Privoščite si oboje skupaj!

Čas priprave: 30 do 45 min

Zahtevnost: enostavno

Za 4 osebe:

* 1 paket ribjih filejev
* 300 g lupinarjev
* 1 zavoj Kotanyi mešanice začimb za piščanca
* 150 g čebule
* 6 žlic oljčnega olja
* 1 l vode
* 200 ml suhega belega vina
* 200 g krompirja
* Kotanyi česen zrnasti
* 3 žlice paradižnikove mezge

Segrejte oljčno olje in na njem prepražite čebulo, dodajte krompir in paradižnikovo mezgo. Primešajte belo vino in dodajte vodo. Dodajte približno polovico zavojčka mešanice začimb za piščanca za okus in pustite da se kuha približno 15 minut. Dodajte ribje fileje in lupinarje in kuhajte še naslednjih 15 minut. Dodajte preostanek mešanice začimb za piščanca in zrnasti česen po okusu.

 

Nasvet:

Okus bo boljši če na koncu dodate dve merici pelinkovca. Postrezite s svežim belim kruhom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561