Zadovoljna.si
Plaz Božičkov je prekril Veliko Britanijo.

Novice

Dobrodelni Božičkov tek

Z.M.
13. 12. 2010 06.01
0

Škotsko in Anglijo so pretekli teden preplavili Božički vseh velikosti in oblik. Namesto s sanmi so kar peš zasedli mesta, z namenom, da bi zbrali čim več denarja za otroško dobrodelno akcijo When you wish upon a star.

Plaz Božičkov je prekril Veliko Britanijo.
Plaz Božičkov je prekril Veliko Britanijo. FOTO: Reuters

 

V Aberdeenu, Edinburghu, Oxfordu in Southseaju je mrgolelo rdečih kap z belimi cofki. Ljudje z vseh koncev Velike Britanije so se zbrali, da bi s tekom zbrali denar za najmlajše. Le v Edinburghu je teklo 800 Božičkov, podobno je bilo tudi v ostalih mestih.

"Dogodek spremlja čarobno vzdušje, ljudje so vedno pripravljeni pomagati otrokom. Z zbranim denarjem bomo precej lažje uresničili želje otrok, ki prihajajo iz ogroženih družin,“ je povedala vodja škotskega dela organizacije Margaret Rowarth.

Vsako leto več Božičkov

Dobrodelno obarvan tek vsako leto privabi več ljudi, ki jih ganejo želje prikrajšanih otrok v prazničnem obdobju.

Božički s prijavnino na kilometer in pol dolg tek prispevajo denar v sklad različnih ogranizacij, ki potem poskrbijo, da najmlajši z nasmehom na obrazu preživijo praznike.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561